Oljeserviceselskapet National Oilwell Varco (NOV) Norge har besluttet at det skal gjennomføres en ny runde med nedbemanning i selskapet. Det er selskapets fjerde kuttrunde, som nylig varslet.
- Bakgrunnen for nedbemanningen er markedssituasjonen i vår bransje, med reduserte investeringer og redusert salg av utstyr, heter det i en pressemelding.
- Ledelsen i NOV Norge beklager den belastning en slik situasjon påfører våre ansatte, og vil legge vekt på å gjennomføre en ryddig prosess der vi overholder våre forpliktelser overfor berørte parter, heter det videre.
Selskapet har allerede hatt tre nedbemanningsrunder og på kort tid betydelig redusert antall ansatte som følge av svake markedsforhold, redusert ordrereserve og oppdragsmengde.
Hardt rammet av oljesmellen
National Oilwell Varco er blant virksomhetene som er hardest rammet av oljesmellen. Bråstans i oljeinvesteringene har bremset opp behovet for selskapets boreutstyr og kran- og vinsjesystemer til offshorenæringen.
I april i år varslet selskapet en tredje oppsigelsesrunde. Da måtte 520 gå. Fra før hadde allerede 2400 ansatte og innleid personnel fått den tunge beskjeden.
I forrige måned trakk administrende direktør Tor Henning Ramfjord i National Oilwell Varco Norge seg fra stillingen med umiddelbar virkning, etter å ha ledet tre nedbemanningsrunder.
For litt mer enn et år siden hadde National Oilwell Varco rundt 5000 ansatte og innleide, og var med det Sørlandets største private arbeidsgiver. 3100 av dem er borte. Nå kan enda flere følge.
Til tross for ordretørke og masseoppsigelser, fikk det norske datterselskapet til amerikanske National Oilwell Varco et overskudd før skatt ifjor på 460 millioner dollar, tilsvarende nær 3,8 milliarder kroner etter dagens kurs.
Dermed vanket det også bonus til en rekke personer i ledelsen i selskapet.
Les mer her: Varsler en fjerde nedbemanningsrunde
Toppsjefen i National Oilwell trekker seg
Les også: Snoen: – Clinton kom absolutt best ut av det
Følg markedene med DN Investor
Hør DN-podcast om maktens språk: Er Trump og Brexit et tegn på at makten snakker over hodet på folk? Hvorfor vender folk seg fra ekspertene og heller hører på frisører enn ministre? DNs politiske redaktør Kjetil B. Alstadheim diskuterer maktens språk med Marte Gerhardsen og Lars-Erik Grønntun.
Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.
Anbefalt av DNtv:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.