Renewable Energy Corp. (Rec) faller videre og er ned 3,5 prosent mandag. Fredag falt aksjen 7,3 prosent etter meldinger om at subsidiekuttene for solenergi i Tyskland kan komme tidligere og bli større enn ventet.

Analytiker Ben Lynch i Bryan Garnier & Co. tror det er mer enn Tyskland-saken som trekker ned aksjen. Han tror Rec selv prøver å senke forventningene.

Selskapet har nemlig hentet inn estimater fra 27 analytikere, som i gjenomsnitt tror på et ebitda-resultat på 654 millioner kroner.

- Jeg tror Rec prøver å senke markedsforventningene med disse estimatene. Når jeg sammenligner disse tallene med Factset, så ligger konsensus der 100 millioner kroner høyere på ebitda. Jeg tror dette bidrar til kursfallet i Rec i tillegg til subsidiekutt i Tyskland, sier han til TDN Finans.

Inntektene er ifølge Recs innsamling ventet til 2.562 millioner kroner, varierende fra 1.400 til 3.318 millioner kroner. Driftsresultatet er ventet til 232 millioner kroner, varierende fra -76 til 1.007 millioner kroner, ifølge TDN Finans som har sett estimatene.

- De har ikke ringt
Lynch venter selv en ebitda på 553 millioner kroner, 101 millioner kroner under konsensustallene til Rec.

- Da jeg lå over konsensus i tredje kvartal ringte selskapet meg og sa at jeg burde ta ned estimatene noe. Nå før rapporten for fjerde kvartal har de ikke ringt meg og sagt at jeg ligger for lavt, sier analytikeren.

Lynch tror ikke markedsforventninger til PV-installeringer i Tyskland i 2010 er blitt redusert betydelig for 2010 etter fredag.

- Ingen vet hvor mye myndighetene vil kutte subsidiene, men jeg tror at konsensus ventet en moderat vekst i det tyske markedet i 2010 mot 2009, sier han.

Tyske solaksjer er lite endret til noe ned mandag. Solaksjene i USA falt videre med inntil seks prosent fredag.

Taperaksjen
Renewable Energy Corp. REC faller 3,52 prosent til 34,97 kroner og er omsatt for 194 millioner kroner.

Rec er en av aksjene som har fått mest juling i 2010, med et fall på 22 prosent.

Les også: Aksjene som vil stige mest i 2010

Onsdag 10.februar legger Rec frem sine resultater for fjerde kvartal.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.