Styremedlem Tor Olav Trøim i riggsselskapet Seadrill tror det kan dukke opp interessante muligheter i dypvannsegmentet fremover.
Det sier Trøim til TDN Finans onsdag.
Han sier at ulykken i Mexicogulfen er negativ for industrien, og at det kan føre til noe ratepress på kort sikt. Men han er ikke veldig redd for det, og viser til at deres enheter har full kontraktsdekning i 2010 og 2011.
- Vi har vel bare en rigg i 2012 i utgangspunktet. Vi er ikke veldig bekymret over det som skjer, men tror det kan komme interessante muligheter, og det er jo spennende, sier Trøim til TDN Finans.
Han viser også til at selskapet har god kontantstrøm. Trøim sier at ingen av selskapets kunder har forsøkt å få endret på kontraktene sine.
- Nei, vi har vært heldige. Nå har vi bare en rigg i Mexicogulfen. Den ligger i øyeblikket på Macondofeltet og hjelper BP med operasjonen. Alle de andre riggene våre går bra. Det du ser er at aktiviteten blant annet i Vest-Afrika tar seg opp. Det er en del av aktørene som flytter rigger over fra Mexicogulfen til Vest-Afrika, hvor de egentlig ikke hadde tenkt å bore, men velger å gjøre det fordi de ikke kan bore i USA. Da blir det ratepress en kort periode, sier Trøim.
Mener Seadrill vinner på lang sikt
Trøim mener at Seadrill er et av selskapene som kan komme best ut av ulykken.
- I alt er ulykken uten tvil negativt for industrien. Men det kan sette et krav til at folk trenger nyere utstyr. Man trenger mer kapasitet på utstyret sitt. En trenger nye BOPer. Vi har en flåte som er 16-17 år nyere enn våre konkurrenter. Det er klart vinnerne over tid blir et selskap som Seadrill, men det kan bli litt ubehagelig kortsiktig, sier han.
Han tror noe av etterspørselen etter dypvannsboring kan falle bort, blant annet i Mexicogulfen.
- Der er vi heldige fordi vi har sluttet ut all ledig kapasitet ut 2012, og i 2012 er vel effektene av denne ulykken borte. En er avhengig av dypvannsboring for å komme videre i verden. Det er vel 40 prosent av de nye reservene som ligger på dypt vann, sier Trøim.
- 20-30 prosent av riggene som er i USA kommer aldri til å bore igjen, sa Tor Olav Trøim etter oljekatastrofen i Mexicogulfen.
Les mer:
Også konsernsjef i Fred Olsen Energy , Ivar Brandvold har tro på dypvannsmarkedet på lengre sikt: Tror på dypt vann
Tallene for andre kvartal fra Seadrill kommer 31. august.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.