Morgan Stanley har blitt mer positiv til offshore riggsektoren i lys av sektorens utvikling i skyggen av de sterke oljeprisene, nye boretillatelser i Mexicogulfen og ventede letesuksesser. Seadrill er blant toppvalgene, melder nyhetsbyrået TDN Finans.
Det fremgår av en sektorrapport fra Morgan Stanley mandag.
"Riggselskaper med eksponering mot Mexicogulfen har utviklet seg rundt 30 prosent svakere enn OSX-indeksen siden Macondo-ulykken, med det meste av den svakere utviklingen etter brønnen ble forseglet. Vi tror at den negative markedsbalansen etter borestansen i Mexicogulfen, signifikant flere leveringer av nybygg og nedjusteringer av estimater nå er priset inn", heter det i rapporten.
Meglerhuset foretrekker selskaper med høykvalitetsrigger, tilgjengelige nybygg, utbytter og restruktureringsselskaper. Eldre flytere foretrekkes fremfor eldre oppjekkbare rigger.
"Seadrill har den flåten med høyest kvalitet og betaler fulle kvartalsvise utbytter", heter det.
Analytikerne Ole Slorer og Igor Levi mener videre at Seadrill skiller seg signifikant fra andre riggselskaper med sine fulle kvartalsvise utbytter, ifølge TDN Finans.
"Det gjør at aksjen beveger seg bort fra tradisjonell prising på eiendeler og multipler, og handles til en direkteavkastning på rundt åtte prosent. Kontantstrøm er en nøkkel for å opprettholde denne strategien, og vi tror at Seadrills utmerkete flåte, lave vedlikeholdskostnader og lave skatterate er en fordel til dette", heter det i rapporten.
Morgan Stanley har en overvekt-anbefaling på Seadrill, med kursmål 48 dollar. Både kursmål og anbefaling gjentas. Flere andre riggselskaper tas opp fra undervekt til likevekt. Blant dem er Transocean, hvor kursmålet samtidig tas opp fra 100 til 120 dollar, ifølge TDN Finans.
Les også:
Spetalen kaster seg på voldsom riggbølge
Fredriksens rigg-kupp
Riking ber om norske milliarder
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.