Solenergiselskapet Renewable Energy Corp. REC er blant aksjene som faller til tross for en bred oppgang på Oslo Børs mandag.

Aksjen faller 3,51 prosent mandag ettermiddag.

Rec-aksjen har hittil i 2010 falt rundt 6,2 prosent mens børsen har hatt en oppgang på 4,3 prosent. Samtidig har solsektoren generelt hatt en betydelig oppgang.

Rec gjennomførte i forrige uke en ringerunde til analytikere for estimatinnhentning, noe de gjør før hver kvartalsrapport, skriver TDN Finans.

Rart og skummelt
Analytiker Henrik Schultz i Argo Securities synes kursfallet kan virke noe "skummelt", og at det kan ha sammenheng med ringerunden.

- Det er litt rart at akkurat Rec henger etter de andre solaraksjene. Det er jo ikke sektoren som gjør det dårlig, men Rec spesifikt. Det er jo litt skummelt. Når aksjen faller flere dager på rad, begynner man å lure på om det er noe på gang. Det er godt mulig at kursfallet har sammenheng med ringerunden som Rec har gjennomført, sier analytikeren.

Bør bli bra tall
Schultz tror mest på at kursfallet skyldes gevinstsikring ettersom aksjen steg kraftig i desember. Argo Securities ligger lavere enn konsensus i sine estimater for fjerde kvartal på Rec. Meglerhuset har en kjøpsanbefaling på aksjen.

- Det er ingen tvil om at tallene for fjerde kvartal vil vise et svært brukbart kvartal. Det vet vi fordi kapasitetsutnyttelsen har vært god. Komponentprisene har også vært relativt stabile i kvartalet. Alt dette tilsier at Rec resultater vil bli mye bedre enn i tredje kvartal. Det bør bli bra tall, sier han.

Selskapet har tidligere uttalt at fjerde kvartal vil bli bedre enn tredje kvartal grunnet høyere kapasitetsutnyttelse.

Societe Generale nedgraderte mandag Rec-aksjen fra kjøp til hold uten å gjøre noen endringer i sine estimater. Meglerhuset har et kursmål på 45 kroner.

Meglerhuset skriver i den samme oppdateringen at de er nøytrale til solarsektoren, men at markedet kan overraske på oppsiden i 2010.

Les også: Nedgraderer REC

Aksjene som vil stige mest i 2010

Her finner du alle oppdaterte børs- og finansnyheter
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.