Jeff Immelt, toppsjef i General Electric (GE), karakteriserer denne generasjonens ledere i lite flatterende ordelag i en tale i USA i kveld.

- Vi ser slutten på en generasjon ledere der besluttsomhet ble erstattet av smålighet og grådighet. Begge fryktelig dårlige egenskaper, sa Immelt i en tale til US Military Academy på West Point, skriver Reuters.

I talen gav han uttrykk for at lønnssystemet for dagens ledere har gjort langt mer skade enn gevinst for fellesskapet.

- Belønningene ble perverse. De rikeste personene fikk gjøre de største tabbene uten at de måtte stå til ansvar for dem. I alt for mange tilfeller splittet lederne oss i stedet for å føre oss sammen, sa han i talen.

I dag kunngjorde Storbritannias finansminister Alistair Darling at det vil bli innført en skatt som tar halve bonusen fra topplederne i banksektoren.

Les saken: Tar bonusen fra bankansatte

Dagens Næringsliv støtter superskatten på lederplass i dag: Leder DN: Browns skatt

Diskutér saken under.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.