Renewable Energy Corp-gründer Alf Bjørseth var i dag tilstede på Paretos Kraft og fornybar energikonferanse for å snakke om Norges muligheter innenfor fornybar energi.

Han er nå styreleder i solenergiselskapet Scatec.

Bjørseth tror at solarmarkedet kommer til å bedre seg i 2010, spesielt i Europa og Japan.

- Markedet kommer til å bedre seg i 2010, spesielt i Europa og Japan. Sør- Europa, eksklusive Spania, som Frankrike og Italia kommer sterkt, sier Bjørseth.

Kan øke i USA
Samtidig mener han at det japanske subsidieprogrammet gir støtte til markedet og at det kan bli økt aktivitet i USA.

Han tror at etterspørselen etter solcellepaneler i USA kan overraske positivt, der skatteinsentiver fra amerikanske myndigheter kan bidra til ytterligere vekst.

- I deler av California er det allerede nettparitet, men snart vil det lønne seg for resten av California også, der strømprisene er høye, sier han.

Subsidiekutt
Solenergiprodusentene har slitt kraftig på børsene verden over etter at det ble kjent at tyske myndigheter kutter i subsidiene til bedrifter som benytter seg av solenergi.

Rec-aksjen har falt nesten 20 prosent hittil i år, mens Oslo Børs har steget 1,6 prosent i samme periode.

Les også:

Store kutt i solsubsidier

- Solenergi lønnsomt i hus om tre år

- Har krefter til å satse på sol (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.