Statoil meldte mandag formiddag om nok et oljefunn i Norskehavet.
- Det er meget positivt. Statoil har gjort tre funn i Norskehavet på relativt kort tid, og fortsetter den positive letehistorikken, sier analytiker Trond Omdal i Arctic Securities til DN.no.
Statoil opplyser i pressemeldingen at de mellom 55 og 100 millioner fatene er «lettolje av høy kvalitet».
- Gitt at dette er høykvalitetsolje og nær eksisterende infrastruktur, er det svært positivt og veldig lønnsomt, sier han.
Statoil har en eierandel på 35 prosent i lisensen.
- Lovende funn
Oljeanalytiker Carl Christian Bachke i Nordea Markets vurderer også funnet som godt.
- Det ser ut som et lovende funn, ikke minst på grunn av den nært eksisterende infrastrukturene, sier oljeanalytiker Bachke til DN.no.
LES OGSÅ: Nytt oljefunn i Norskehavet
Oljeanalytikeren forklarer at når funn ligger så nært andre oljefelt, er sannsynligheten større for at man starter produksjonen.
- Når det ligger så tett inntil eksisterende infrastruktur, trenger ikke funnet å være så stort for å være kommersielt. I dette tilfellet ser det ut til at det er infrastrukturen til Hyme-feltet som vil bli brukt, sier Bachke.
Han tror ikke funnet vil gi stort utslag på Statoil-aksjen på Børsen, og Nordea Markets verdsetter funnet til mellom 20 og 25 øre per aksje. Arctic Securities verdsetter funnet på mellom 20 og 40 øre per aksje. Statoil er klokken halv elleve opp 0,57 prosent på Oslo Børs.
Godt fornøyd
Dette er det tredje feltnære funnet i Norskehavet på tre måneder.
- Vi er godt fornøyd med resultatene av vårt leteprogram i feltnære områder i Norskehavet i år. På tre måneder har vi gjort tre nye funn i områdene rundt Norne, Åsgard og Njord, og har påvist totalt 86 til 166 millioner fat utvinnbare oljeekvivalenter i de tre brønnene, sier Statoils letedirektør for norsk sokkel Gro G. Haatvedt i en pressemelding.
LES OGSÅ: Statoil kan finne Castberg-svar på Skavl
- Dette er fat av høy verdi som gir oss muligheten til å forlenge levetiden på våre installasjoner, sier Haatvedt.
Oljedirektoratet skriver at brønnen ikke ble formasjonstestet, men at det er utført omfattende datainnsamling og prøvetaking.
LES OGSÅ:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.