Christian Ringnes hadde bare vann i glasset da han og mange hundre andre stamgjester gjenåpnet Theatercafeen mandag kveld. Men han innrømte at det har vært mange tunge morgener etter besøk på restauranten kvelden før.

Se hva han og andre stamgjester mener om Theatercafeen i bildespillet over.

Klikk "play" knapp for å starte. Klikk symbol helt til høyre for visning på full skjerm.

Renovert for 40 millioner
I ni uker har Theatercafeen vært sommerstengt og gjennomgått en full modernisering for til sammen 40 millioner kroner. Nå er alle de originale møblene og tegningene tilbake på plass, og ved første øyekast er det ikke mange endringer å spore.

 

- Utgangspunktet var at vi måtte bygge om kjøkkenet vårt. Vi har bygget det opp helt fra grunnen av og brukt 15 millioner på ny infrastruktur - vann, avløp, elektro og ventilasjon. De resterende 25 millionene har hovedsaklig vært brukt til utstyr på kjøkkenet, sier Continental-eier Elisabeth Brochmann.

Engasjerte gjester
Ombyggingen skapte et sterkt engasjement fra gjestene.

- Jeg tror vi har fått like mange innspill som vi har gjester. Alle har veldig eierskap til dette. Det er veldig positivt, men til slutt må man bestemme seg for hva man skal gjøre, sier hun.

Dermed besluttet man blant annet å bruke 1600 arbeidstimer på å pusse opp taket. Der var det syv lag maling og 110 år med nikotin fra tiden før røykelov. Nå skaper også nytt lys stemning i takbuene.

- I restauranten har vi dessuten gjort to grep. Det ene er å lage et "chambre sépareé" innerst i "Bunnefjorden" med plass til 38. Så ser vi samtidig at det er de mer uhøytidelige anledningene som ofte vinner. Det å lage en bar hvor man ikke bare skal kunne ta seg et glass vin eller drikke en kopp kaffe, men også spise en enkelt rett - det tror vi er et riktig grep i 2010, sier Brochmann som er fjerde generasjon eiere av Continental.

 

Ny bar, ny meny
Både Brcohmann og daglig leder Hilde Nystad er mest spent på om baren vil falle i smak og trekke nye kunder til den ærverdige Wiener-kafeen

- Det som ville glede meg mest var om baren var full en torsdag ettermiddag av gjester som tar en drink eller matbit før kino eller teater, sier Lystad.

Hun lover at noen av de klassiske rettene som Biff tartar fremdeles vil være å finne på menyen.

- Men nå vil menyen være mer preget av sesongvariasjoner, sier Lystad.

Mange opprivende arbeidskonflikter få år tilbake og slakt fra restaurantanmeldere skal nå være et tilbakelagt stadium fastslår Brochmann.

- Nå er vi klar til hundre nye restaurant-år, sa hun til stamgjestene i sin åpningstale.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.