Den britiske statsministeren Gordon Brown ser ikke lyst på tiden fremover.

På en podcast på sin webside sider Brown av det å komme tilbake til sterk og vedvarende vekst er "et stykke unna", ifølge Bloomberg News.

Brown sier at de britiske myndighetene kommer til å fortsette tiltak som støtter opp om familier og bedrifter som fortsetter å investere i Storbritannias fremtid.

- Jeg kan forsikre om at vi ikke er i ferd med å setter landets fremtid på spill ved å plutselig slå bena av den. Bare med en radikal tilnærming og en plan for fremgang for alle kan vi levere fornyet vekst, arbeidsplasser og muligheter for alle, sa han.

Han sier i tillegg at dersom skatteinntektene fra den nyinnførte skatten 50 prosent på bonuser i banksektoren blir høyere enn et forsiktig estimat på 550 millioner pund, så kommer det også til å til å bidra til å redusere underskuddet.

Storbritannia hadde et underskudd på 15,7 milliarder pund forrige måned, det største desember-tallet siden 1993.

Hvordan landet skal takle underskuddet kommer til å dominere valget Brown må holde innen juni. Hans Labour-parti henger etter på meningsmålingene.

Les også:

<b>- Det blir veldig strengt</b>

<b>IMF advarer mot krisepakkekutt </b>

<b>Vil ha hemmelig avstemning om Brown</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.