I alt 63 prosent av de etterlatte mødrene er helt eller delvis uten jobb, opplyser Den nasjonale støttegruppen etter 22. juli.
– Mye av grunnen tildet er dårlig tilgang på krisepsykologer, sier Lisbeth Kristine Røyneland, leder av Den nasjonale støttegruppen etter 22. juli, til Nationen.
Lederen for støttegruppa mener det er viktig at kommunene følger opp de berørte som fremdeles sliter.
I 2014 ble det slutt på at kommunene fikk tildelt øremerkede tilskudd til oppfølgingstiltak etter 22. juli. De kan likevel søke om tilskudd til for eksempel rekruttering av psykologer.
I juni sendte Helse- og omsorgsdepartementet et forslag på høring om endringer i helse- og omsorgstjenesteloven. Blant forslagene er at kommunene skal ha psykologkompetanse fra 2020.
– Vi håper at dette forslaget blir vedtatt. Det som har vært vårt ankepunkt mot helseoppfølgingen etter 22. juli er mangel på psykologer og kvalitet på den hjelpen som er blitt gitt, sier styremedlem i støttegruppen Elke-Maria Bunk.
Les også:
Statsministeren: En veldig trist dag
Beredskapsressursene er på vei til å finne hverandre, fem år etter: Bedre, tross alt
Økt terrorfare fra «ensomme ulver» (+)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.