– Hvordan ble jobben din?
– Jeg er litt redd for å kalle meg forfatter, jeg har jo bare skrevet én bok. Men jeg gikk på en skriveskole og sendte inn manus for å se hva tilbakemeldingen ble. Den ble veldig bra. Forlaget sa et de gjerne ville gjøre det til en bok og gi den ut. Jeg husker bare at jeg ble veldig, veldig stresset.
– Hva er det mest spennende som skjer i din bransje nå?
– Jeg synes ikke det lenger er så spennende med det selvbiografiske, men synes særlig konseptuell litteratur innenfor sosiale medier-konsepter er spennende. Jeg har lest flere diktsamlinger fra småforlag, og kan trekke frem Audun Mortensen som en som eksperimenterer masse og skriver bra.
– Hvordan holder du seg oppdatert?
– Jeg hører på mammaen min. Hun tipser meg om masse, ikke bare norsk litteratur, som er lett å fange opp på kultursidene i en avis, men ny og gammel litteratur ellers, blant andre bøker av forfatteren Junot Diaz. Akkurat nå leser jeg en bok av Pål Brekke om barn, skriving og diktning. Og så hører jeg mye på P2 og leser litt i aviser.
Maria Navaro Skaranger er nummer 6 av 30 i DNs sommerserie om unge talenter i bransjene Etterbørs følger. Du kan lese resten av serien her.
– Hvor mye tid bruker de på sosiale medier, og på hvilke plattformer?
– Jeg bruker lite tid på Facebook og veldig mye tid på Twitter. Men jeg poster ingenting. Jeg er en passiv bruker som følger kulturgreier, venner, nyheter og noen dårlige amerikanske kontoer, som for eksempel @EarthPics.
Les også om Christine Røde som er På Facebook hele dagen eller Aksel Braanen Sterri som er kommentator i Dagbladet
– Hva er ditt personlige mål?
– Ikke å gjøre skrivingen til en stressfaktor. Jeg har en tendens til å bli veldig fort stresset. Så målet mitt er å ikke stresse med å gi ut nye ting, men heller bruke lang tid på å skrive. Og så hadde det en gang vært gøy å lage en barnebok.
– Hva gleder du deg mest til i sommer?
– Jeg skal passe hunden min, og så skal jeg på Sørlandet med kjæresten!
– Hva skal til for å bli god i din bransje?
– Oi. I bokbransjen – det er så individuelt og forandrer seg hele tiden. Jeg prøver å tenke på hva som skal til for å bli en god forfatter, men det er jo opp til hver enkelt hvem som ansees som gode eller ikke gode.
Eller les om superteam Aleksander og Thea i Try (26), «Drittunge» (24) som gjør kometkarriere, Aksel Braanen Sterri (28) som er kommentator i Dagbladet, Sara Övinge (26) som er den yngste uteksaminerte fra diplomstudiet ved Musikkhøgskolen noensinne, gravejournalisten Anders Fjellberg (26), bloggeren Annette Haga (24), Christine Røde (24) som jobber i Facebook, regissør Henrik Martin (26) eller Mathias Fischer (22) som skriver kommentarer i BT.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.