«Det høres kanskje forvirrende ut, men Halstensens vakre stemme binder det hele sammen», skrev DNs musikkskribent Audun Vinger da Bendiks andre album kom ut. Tidligere var de tre, men Silje Halstensen overtok bandnavnet som nå rommer kun henne. Mørk og utfordrende pop på norsk. Bergensk for å være mer presis. Med to musikerforeldre var det kanskje ikke helt tilfeldig at det gikk i den retningen.
– Født sånn, eller blitt sånn?
– Både mamma og pappa er utdannet musikere, så musikken har alltid vært veldig sentral i min oppvekst. Bortsett fra pianoundervisning fra jeg var i seksårsalderen la de ikke opp til at det var musiker jeg skulle bli, det valget tok jeg selv og siden har de støttet meg 100 prosent. Jeg har drømt om å bli rockestjerne siden jeg var kjempeliten, men det var da jeg var i fjortenårsalderen og ble kjempeforelsket i en bassist at jeg virkelig satte inn støtet og startet mitt første band.
Silje Halstensen er nummer 20 av 30 i DNs sommerserie om unge talenter i bransjene Etterbørs følger. Du kan lese resten av serien her.
– Hvordan ble jobben din?
– Jeg har jobbet parallelt som musiker og arrangør siden jeg var i 14-årsalderen. Nå har jeg funnet en perfekt kombinasjon hvor jeg både får bygget opp en musikerkarriere og samtidig arbeide som daglig leder i AKKS som er en musikkopplæringsorganisasjon. Hardt arbeid i mange år ser jeg på som hovedgrunnen til at jeg får jobbe med det jeg liker aller best i så ung alder.
Les også:Skogturer foran Snapchat
– Hva er det mest spennende som skjer i din bransje for tiden?
– Det mest spennende med musikkbransjen er at den er i stadig forandring. Det er fint å se hvor mye bra norsk musikk som kommer ut nå om dagen også.
– Hva driver deg til å være god?
– Ambisjonene mine setter jeg alltid litt høyt og jeg elsker å jobbe etter mål. Jeg lever ubevisst etter Pippis motto. Har jeg ikke gjort det før er jeg ganske sikker på at jeg kan få det til og det gjør at jeg havner i de rareste og kuleste utfordringene. Jeg sier ja så mye som mulig.
– Hvordan holder du deg oppdatert?
– Sosiale medier er det som holder meg mest oppdatert i det daglige, sammen med aviser og magasiner, men det hjelper veldig på å møte andre i bransjen i det virkelige liv – det er av de jeg lærer mest.
Les også om r&b-talent Arshad Maimouni (21)
– Hvor mye tid bruker du på sosiale medier og på hvilke plattformer?
– Jeg bruker mye tid på sosiale medier. Enda føles det ikke nok. Prøver å oppdatere Facebook og Instagram så ofte som mulig, Twitter går i bølger. Sistnevnte pleier å være spesielt artig rundt MGP-finalen.
– Hva er ditt personlige mål?
– Jeg skal leve av musikken og likevel kunne ta ut ferie for å reise til spennende steder. Et mål jeg har skikkelig troen på.
– Hva skal til for å bli god i din bransje?
– Hundrevis av timer med øving og en del tålmodighet må til.
– Hva kan ledere gjøre for å bringe frem nye talenter?
– Jeg syns rekruttering er viktig i alle deler av musikkbransjen. Man må se litt utover sin egen vennekrets, syns jeg. Det finnes utallige talenter der ute.
– Hva gleder du deg mest til i sommer?
– I år skal jeg spille på hovedscenen på Øyafestivalen. Det er helt fantastisk å tenke på nå.
Eller les om superteam Aleksander og Thea i Try (26), kommentator Aksel Braanen Sterri(28), «Drittunge» (24) som gjør kometkarriere, artist Arshad Maimouni (21), Maria Navarro Skaranger (21) som har skrevet boken «Alle utlendinger har lukka gardiner», Sara Övinge(26) som er den yngste uteksaminerte fra diplomstudiet ved Musikkhøgskolen noensinne, gravejournalisten Anders Fjellberg (26), bloggeren Annette Haga (24), Christine Røde (24) som jobber i Facebook, artist Fay Wildhagen (21), regissør Henrik Martin Dahlsbakken (26) eller Mathias Fischer (22) som skriver kommentarer i BT.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.