Godt over 800 politifolk, både politisjefer og underordnede, har dermed fått sparken siden desember.
Avskjedigelsene kommer i kjølvannet av at tyrkiske dommere har iverksatt en omfattende korrupsjonsetterforskning av en rekke personer, blant dem flere i statsminister Recep Tayyip Erdogans krets.
Maktkamp
Erdogan anklager landets påtalemyndigheter for å delta i en skitten maktkamp styrt fra utlandet som har til hensikt å sverte hans regjering. Han anklager også tilhengere av den islamske geistlige Fethullah Gulen for å planlegge et kupp mot ham og for å destabilisere situasjonen foran tyrkiske lokalvalg i mars.
Anklagene mot Erdogans støttespillere går blant annet ut på at det er utbetalt bestikkelser i forbindelse med flere offentlige byggeprosjekter. Men etterforskningen omfatter også hvitvasking av kriminelle penger, gullsmugling og ulovlig handel med Iran.
Tirsdag avsatte eller omplasserte den tyrkiske domstolsadministrasjonen 96 dommere og statsadvokater fra sine stillinger.
Nektet innrømmelser
Den siste intervensjonen i rettsapparatet kommer bare dagen etter at statsminister Erdogan i EU-samtaler i Brussel forsvarte regjeringens tiltak for å stramme grepet om rettsapparatet. Og til tross for EUs bekymring for rettsapparatets uavhengighet, nektet Erdogan å gi innrømmelser i sine planer for rettsapparatet.
Blant dem som er avsatt eller flyttet i den siste runden, er fem ledende statsadvokater og andre høyere embetsmenn. De hadde overoppsyn med rettssakene mot flere hundre militære offiserer som ble dømt for å konspirere mot Erdogans parti AKP.
Minst 2.000 politifolk og ansatte hos påtalemyndigheten er avskjediget eller omplassert de siste ukene. Kritikere sier at det skjer for å lamme etterforskningen av korrupsjon.
Nasjonalforsamling
Tyrkias nasjonalforsamling fortsatte onsdag en debatt om regjeringens innflytelse over utnevnelsen av medlemmene i HSYK, landets øverste uavhengige rettsorgan.
Uroen har også ført til at den tyrkiske valutaen lira har falt til et rekordlavt nivå, noe som undergraver regjeringens vekstmål.
Menneskerettighetsorganisasjonen Human Rights Watch sier i en uttalelse tirsdag at regjeringspartiet AKP viser «økende intoleranse overfor politisk opposisjon, offentlige protester og kritiske medier».
Mest lest på DN.no i dag:
Slik kan du vinne seks av Buffetts milliarder
Slåss om traineejobber
Boligsalget stupte
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.