64 millioner leiligheter og hus i Kina har stått ubebodd de siste seks månedene, ifølge Finance Asia. Det er nok til å huse det meste av USAs befolkning på rundt 300 millioner mennesker.
Leilighetene står tomme mens eierne venter på at prisene skal nå nye høyder og de kan selges videre. I storbyene har prisene steget med mellom 35 og 65 prosent siden begynnelsen av 2009, skriver Dagens Næringsliv.
Kjappe gevinster
Kinesiske myndigheter har siden tidlig i vår prøvd å stramme inn økonomien, med blandede resultater.
Det er store pengebeløp i omløp hos Kinas nyrike, og mens det for fire-fem år siden var eufori i aksjemarkedet, er det nå i eiendomsmarkedet de store og kjappe gevinstene ligger.
En kollaps i den kinesiske eiendomssektoren vil ha svært alvorlige globale konsekvenser, skriver Dagens Næringsliv.
-Alvorlig overopphetet
«Statistikkene er sjokkerende og eiendomsmarkedet i Kina er alvorlig overopphetet. Det er spekulanter som kjøper i troen på at prisene skal stige og stige. Dette er en svært alvorlig trusel for den kinesiske økonomien. Dette er ikke bærekraftig», skriver den anerkjente økonomen Yi Xianrong i statskontrollerte People's Daily.
- Eiendomsstatistikkene i Kina er ikke til å stole på. Det er veldig vanskelig å si hvor stor boblen er, sier sjeføkonom Shen Minggao for stor-Kina hos Citibank.
Les også:
Frykter kollaps i Kina
På innsiden: Kina-boblen
<b>Kina er &laquo;forsiktig optimistisk&raquo;</b>
<b>- Når Kina-boblen sprekker er vanskelig å si</b>
- Kan være en ny finansiell tsunami
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.