Styreformann i DNO og storaksjonær Berge Gerdt Larsen har skapt oppkjøpsfeber på Oslo Børs etter at Gerdt Larsens heleide selskap Larsen Oil & Gas sendte ut en kryptisk melding torsdag. Meldingen ble sendt utenom børs og skapte rystelser blant DNO-aksjonærene.

I meldingen skriver Larsen Oil & Gas at det kan komme bud på DNO de neste ukene eller månedene.

Kan ta grep
Selskapet skriver også at et bud på DNO vil bli vurdert som fientlig hvis budet ikke er i området 14 til 20 kroner aksjen.

DNO-aksjen stiger 11,01 prosent til 12,10 kroner på Oslo Børs på spekulasjonene.

Larsen Oil & Gas advarer også i meldingen at selskapet kan ta preventive grep for å hindre et fientlig oppkjøp.

Carnegie-analytiker John Olaisen er overrasket over meldingen og ikke minst måten den ble sendt på.

Les mer: - Ekstremt spesielt

Berge Gerdt Larsen har tjent seg søkkrik på oljeselskapet DNO. Han har solgt seg ned fra rundt 40 prosent til rundt fem prosent i DNO. I dag er han nest største aksjonær i DNO gjennom sitt heleide selskap Larsen Oil & Gas og han er styreformann i DNO.

Unngår innside-posisjon
Larsen Oil & Gas skriver i meldingen at DNO etter Statoil/Hydro-fusjonen vil være Norges nest største oljeselskap og med selskapets portefølje mener DNOs nest største eier at selskapet er blitt attraktiv oppkjøpskandidat og at Larsen Oil & Gas jevnlig blir kontaktet av potensielle kjøpere.

Ifølge Larsen Oil & Gas går man ut med meldingen for å hindre å komme i innside-posisjon.

Taus Moldestad
- Jeg har ingen ytterligere kommentar til det. Vi har sendt ut en melding som inneholder alt vi ønsker å kommunisere til markedet. Og det er litt vanskelig å uttale meg om dette akkurat nå. Det er ikke noe mer å si, sier administrerende direktør Lars Moldestad i Larsen Oil & Gas.

Oslo Børs opplyser til dn.no at de ikke er kjent med meldingen, men vil undersøke saken.

DNO opplyser i en børsmelding at selskapet ikke har noen kjennskap til eller ytterligere informasjon i forbindelse med meldingen fra Larsen Oil & Gas.

Kinesisk bud?
- Man kan stille spørsmål ved motivene ved denne meldingen. En måte å tolke det på er at det har kommet en form for bud som kanskje er under 14 kroner, sier en analytiker til Reuters. Han sier at det har gått rykter om at selskaper fra India eller Kina kan være interessert i DNO.

- Et etablert, vestlig oljeselskap ville trolig vente for en mulig oppgradering av Goliat for man kjøper, spesielt etter den siste skuffende brønnen der. En ting er ihvertfall klart, det er noen som lusker rundt.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.