En milliard mennesker bor i Afrika. Det er hvert syvende menneske på jorden, mens landene til sammen kun har to prosent av den globale BNP.

Uroen i flere afrikanske land stjeler det meste av oppmerksomheten om dagen, og de færreste har fått opp øynene for investeringsmuligjhetene:

- Det er et kolossalt investeringspotensial i Afrika. Det er en rekke land som har god vekst. Det skjer i mange sektorer, men særlig næringsmidler, infrastruktur og forskjellige typer produksjon som er attraktive, sier Morten Christiansen, avdelingsleder i det danske Industrialiseringsfondet for utviklingsland (IFU) til borsen.dk.

Vekstmarkeder
På bakgrunn av tall fra det internasjonale pengefondet (IMF) har det britiske magasinet The Economist laget en analyse av fremtidens vekstmarkeder. Syv av de ti største vekstmarkedene er i Afrika i 2015, anslår magasinet.

Kina har i lengre tid investert mye i Afrikas store mengder av naturressurser, men europeiske investorer lar vente på seg.

Mye kan skyldes et inntrykk av at Afrika bare er korrupsjon og vanskelige forretningsforhold. Men det er mange land i Afrika som er rangert som mindre korrupte enn for eksempel Kina og Russland, skriver Børsen.

Samtidig har land som Nigeria fått en stor, kjøpesterk middelklasse.

Statoil har allerede store operasjoner i Angola. Les mer: - Følger situasjonen løpende

Rakt ute
Investerer man nå, kan man fortsatt være blant de første, og dra fordelene av det.

- Det er ingen tvil om at det er en stor fordel i å være først. Som virksomhet vil man kunne erobre store markedsandeler i begynnelsen. Problemet kan oppstå hvis utviklingen på kontinentet ikke blir som ventet, sier seniorporteføljeforvalter Anders Rønnebæk fra Sydbank.

Les også: Dette er verre enn et oljeprissjokk

- Det verste man gjør som investor

- Verdensøkonomien er alvorlig syk (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.