Uroen startet i byen Kasserine der hundrevis av frustrerte ungdommer strømmet ut i gatene med krav om jobb.

Politiet slo hardt ned på demonstrantene, og 14 mennesker ble sendt til sykehus med skader etter sammenstøtene.

Én demonstrant omkom da han klatret opp i en mast utenfor guvernørens kontor og kom i kontakt med strømledningene.

Uroen har siden spredt seg til hovedstaden Tunis og andre byer, og hundrevis av demonstranter er skadd. Fredag innførte myndighetene portforbud om natten.

Plyndring

– På bakgrunn av angrepene mot offentlig og privat eiendom, og som følge av den fare slike angrep vil utgjøre for innbyggerne, er det besluttet å innføre portforbud over hele Tunisia mellom klokka 20 og 5, heter det i en kunngjøring fra innenriksdepartementet.

– De som bryter portforbudet, risikerer straffeforfølgelse, så sant de ikke arbeider om natten eller det er snakk om akutte medisinske årsaker, heter det videre.

16 mennesker ble pågrepet i den fattige Tunis-forstaden Ettadhamen fredag, siktet for plyndring og vandalisme.

Femårsmarkering

Uroen i Tunisia blusset opp få dager etter at landet feiret femårsdagen for den tunisiske revolusjonen, som endte med at landets mangeårige diktator Zine al-Abidine Ben Ali flyktet i eksil.

Revolusjonen, som også var startskuddet i det som ble kjent som den arabiske våren, ble utløst av at den unge grønnsakshandleren Mohamed Bouazizi satte fyr på seg selv i protest mot regimet.

Økonomisk tilbakegang

Utviklingen siden har vært preget av økonomisk tilbakegang og politisk uro, men Tunisia regnes like fullt som det eneste landet der den arabiske våren resulterte i en vellykket demokratisk prosess.

Landet har holdt tre valg de siste årene, og alle er blitt erklært frie og rettferdige. Presidenten er sekulær, og en koalisjonsregjering som består av blant andre det sekulære partiet Nidaa Tounes og det moderate islamistpartiet Ennahda, styrer.

Regjeringen samles lørdag til krisemøte for å diskutere tiltak for å roe gemyttene og få slutt på demonstrasjonene.

Les også: Avis: Putin ba Assad gå av
Oljeprisen opp to dollar fatet

Se DNtv:

- I tider som dette at man blir satt på prøve:

- I tider som dette at man blir satt på prøve
Det blir litt roping ved meglerbordet, erkjenner aksjesjef Marius Aaserud i Handelsbanken Capital Markets.
00:57
Publisert:
 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.