I 2008 opplevde nordmenn, i likhet med de fleste andre med penger i aksjer, store fall i de bokførte verdiene. En hel del måtte også ta store tap, ikke bare på papiret, i det dramatiske børsåret.

Forvalterne av aksjebeholdningen til norske sparere har vært vant til god lønn i de gode årene vi har bak oss i aksjemarkedet. Fjorårets ligning viser at de fleste fortsatt har utbetalinger det burde gå an å leve av, til tross for fallet i verdiene de forvaltet.

Halvert formue
Noen av toppforvalterne må imidlertid tåle en aldri så liten smell, i alle fall sammenlignet med 2007, både på inntekt og formue.

Harald Mowinckel Troye har for eksempel fått nær halvert sin skattbare formue fra 31,6 millioner kroner til 17,9 millioner kroner. Inntekten hans er imidlertid omtrent som i 2007 - 1,2 millioner kroner.

Andre igjen har hatt sitt beste år noensinne, uansett hva man ser på, om en legger ligningen til grunn.

Søk i skattelisten her.

Skagenfondene feirer fortsatt 2007
Olav Kristian Falnes, forvalter i Skagenfondene står i år oppført med en formue på 54,8 millioner kroner og en inntekt på 25,3 millioner kroner. I 2007 var han oppført med formue på 49,1 millioner og en inntekt på 17 millioner.

DN.no får opplyst at Skagenfondene utbetaler sine bonuser i januar hvert år, og dermed er det overskuddsdelingen for knallåret i aksjemarkedet i 2007 som slår ut på ligningen for 2008.

- For 2008 vil vi se at bildet blir annerledes, sier kommunikasjonsrådgiver i Skagenfondene Margrethe Vika til DN.no.

Warren sikret seg godt
Som hedgefondforvalter lever Peter Warren i Warren Wicklund av å sikre formuer mot store verdifall også i dårlige tider.

Slik sett er det kanskje ikke noen overraskelse at Warren øker sin personlige skattbare formue fra 28 millioner til 45 millioner kroner.

Rent bord fra Skagen
Men ingen kommer som vanlig i nærheten av suksessen til Skagenfondenes to dukser, viseadministrerende direktør Åge Westbø og porteføljeforvalteren Kristoffer Stensrud.

Til tross for en, for deres del, presumptivt ubetydelig nedgang i skattbar inntekt på et par millioner, står de to nå oppført med formuer på godt over 200 millioner kroner - en økning på mer en 25 prosent siden 2007.

Nedenfor finner du oversikt over et utvalg forvaltere.

Søk i skattelisten her.





Søk i skattelisten her. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.