DnB Nor Markets henter inn legemiddelselskapet Clavis Pharma og tar samtidig ut videokonferanseselskapet Tandberg fra ukens portefølje av anbefalte aksjer.

Tandberg forsvinner ut etter at Cisco har sikret seg 91 prosent av aksjene i selskapet.

- De nyhetene vi ventet på inntraff og vi ser derfor ingen grunn til å holde aksjen i porteføljen, til tross for at markedet ikke har gitt aksjen den prisingen vi hadde forventet, skriver meglerhuset i en oppdatering mandag.

Clavis Pharma kommer inn i porteføljen etter at selskapet tidligere i høst sikret seg en en strategisk samarbeidsavtale for Amerika og Europa til en anslått verdi på over 2,1 milliarder kroner knyttet til kreftlegemiddelet CP-4126.

- Selskapet har oppnådd funding fra en internasjonal industriell aktør, hvilket både validerer selskapets teknologiplattform og gir finansielt spillerom, skriver DnB Nor i oppdateringen.

Porteføljen av anbefalte aksjer ser nå slik ut:

Sparebanken Øst SPOG
Algeta ALGETA
Telenor TEL
Statoil STL
TGS-Nopec TGS
Royal Caribbean Cruises RCL
Acergy ACY
Schibsted SCH
Clavis Pharma CLAVIS(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.