Dyer-familiens eierskap i de peruanske virksomhetene som familien tok på børs i Norge i 2007 og 2008 er begge under press.

Det Hong-Kong noterte fiskeriselskapet Pacific Andes, et av selskapene bak China Fisherys nylige bud på Copeinca, har snappet opp en eierandel på 11,3 prosent i Dyer-familiens andre hovedvirksomhet, Camposol, ifølge en børsmelding tirsdag.

Fusjonerte - og vil ut
Selger er Andean Fishing, som har solgt samtlige av sine aksjer for 77 millioner kroner. Bak selskapet står Ivan Orlic, som også er nest største aksjonær i Copeinca med 14 prosent, ifølge Finansavisen.

 

Orlic-familien kom inn på eiersiden like etter børsnoteringen av Copeinca på Oslo Børs i 2007, da familieselskapet Fish Protein ble slukt av Copeinca.

Les også: Copeinca med storkjøp

Orlic trakk seg fra styret i fiskemelsprodusenten med umiddelbar virkning tirsdag.

Byr over 3 mrd.
Pacific Andes står bak China Fisherys bud på Copeinca som ble lansert 26. februar i år.

Budet verdsetter fiskemelsprodusenten til rundt 3,15 milliarder kroner, eller 3,4 milliarder kroner inklusiv utbytte for 2012.

company:cop

Det har også blitt avvist av Copeinca-styret anført av Samuel Dyer Coriat, som mener det priser selskapets kvoter lavere enn tilsvarende transaksjoner.

- Verdt det dobbelte
I en pressemelding på Copeincas hjemmesider datert tirsdag, og som er basert på en telefonkonferanse med selskapets ledelse, mener Copeinca-ledelsen at selskapet er verdt 1,1 milliarder dollar, eller omkring 6,27 milliarder kroner.

Det er dobbelt så mye som budet.

Selskapet anslår en økning i resultat før av-og nedskrivninger, renter og skatt (EBITDA) på 100 millioner dollar, etter investeringer på 60 millioner dollar, over de neste fem årene.

Toppsjef Pablo Trapunsky mener budet er «altfor lavt» og peker på at Copeinca kan anses som det mest lønnsomme i bransjen. Basert på tilsvarende transaksjoner mener toppsjefen at Copeinca burde ha en verdi på «mellom 950 og 1100 millioner dollar».

"Selskapet finner ikke det signaliserte tilbudet attraktivt og det vil ikke bli gitt aksept for aksjene i et tilbud basert på vilkårene og forholdene som presentert av China Fishery", ble det uttalt under konferansen med styret og ledelsen i Copeinca.

Kjøper seg opp
China Fishery opplyste i forbindelse med budet at selskapet hadde betingede aksepter for omkring 41,5 prosent av selskapet.

Dyer Coriat-familien og andre, tilsvarende 38,6 prosent av eierne, har senere sagt at budet ikke er attraktivt.

Copeinca-styret har også hyret inn UBS, DNB Markets og Carnegie som rådgivere for å søke alternative budgivere.

I en separat børsmelding i dag onsdag opplyser China Fishery å ha kjøpt samtlige 5,8 millioner aksjer, tilsvarende 9,9 prosent, fra Copeinca-aksjonær Ocean Harvest SL til tilbudsprisen på 53,85 kroner per aksje.

Copeincas forslag til utbytte på 3,56 kroner per aksje kommer i tillegg, presiseres det.

- Økt støtte
I tillegg har China Fishery mottatt forhåndsaksepter for omkring 2,3 millioner aksjer, tilsvarende 4,0 prosent.

"China Fishery ser aksjekjøpet og ytterligere forhåndsaksepter som økt støtte for tilbudet, som er kontant", heter det.

Basert på tidligere indikasjoner, dagens aksjekjøp og forhåndsaksepter, anslår derfor budet fortsatt å ha støtte fra 41,5 prosent, fordelt på aksjekjøp på 9,9 prosent, bindende støtte 29 prosent og indikert positiv støtte på 2,6 prosent, opplyser China Fishery.

Tilbudsdokumentet ventes i disse dager, ifølge selskapet.

Copeinca-aksjen COP er ned 0,43 prosent til 58,25 kroner på lavt volum onsdag. Aksjen sluttet til foreløpig høyeste på 59 kroner i forrige uke.

Les også:
Milliarder på vent i Norden: Varsler oppkjøpsboom


Meglerkampen: Knusende seier til bankene
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.