Lørdag 31. oktober skrev DN om hvordan skoleeierselskapet Anthon B Nilsen har hentet ut over 100 millioner kroner på sine statsstøttede privatskoler, tross strenge regler og forbud mot utbytte.
Et utvalg bestående av representanter for studentene, ansatte, skoleledelse ved Westerdals Oslo ACT og skoleeier Anton B Nielsen Utdanning har gått gjennom transaksjonen som ble gjennomført ved etableringen av Westerdals Oslo ACT.
Fredag kveld har utvalget publisert en melding på skolens hjemmeside der en uttalelse fra studenter og ansatte i utvalget er gjengitt:
«Studenter og ansatte ved Westerdals Oslo ACT ber om en skikkelig begrunnelse for at transaksjonene knyttet til fusjonen ble gjort som de ble gjort. Det er et klart krav at alle midler blir ført tilbake til høyskolen», heter det i meldingen.
«Det forventes et svar på dette senest mandag 9.11. klokken 14:00. Det er foreløpig ikke behov for flere møter i utvalget», heter det videre i meldingen.
Avviser lovbrudd
DN fortalte 31. oktober om hvordan Anthon B Nilsen, eierne av Westerdals ACT, på forskjellige måter har tjent penger på private skoler i 15 år. Ifjor flyttet Anthon B Nilsen, ved en serie fiffige transaksjoner, mer enn 100 millioner kroner fra skoleselskapene og over til et morselskap. Derfra kan pengene deles ut som utbytte.
Slik hentet skolebaronene ut 100 mill. tross utbytteforbud (DN+)
Anthon B Nilsen og Løvenskiold-brødrene har en rekke ganger avvist at transaksjonen er i strid med høyskoleloven.
- Vi har full respekt for de lover vi må forholde oss til som skoleeier, og i etableringen av Westerdals Oslo ACT ble alt gjort etter lovens bokstav, har Peder Løvenskiold uttalt til DN.
Her er noen av DNs saker om Anthon B Nilsen den siste uken(DN+):
Slik hentet skolebaronene ut 100 mill. tross utbytteforbud
Studentopprør på Westerdals: Lurer på hvor pengene går
Hernes vil ha Økokrim på banen
Kritiske til regjeringens oppfølging av privatskoler
– En skammelig politisk fallitt
Se DNtv: - Hvor er samvittigheten?
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.