Den registrerte arbeidsledigheten var på 3,1 prosent i august, mot 3,2 prosent måneden før, viser ferske tall fra Nav fredag, ifølge TDN Finans.
Nyhetsbyrået viser til en melding fra Nav Vestfold som ble publisert før Nav la frem tallene for hele landet i en melding klokken 10.00.
Den registrerte ledigheten utviklet seg dermed som ventet. På forhånd var det en nedgang til 3,1 prosent, ifølge estimater innhentet av TDN Finans.
Ifølge sesongjusterte tall ble det 1000 færre ledige i løpet av måneden, mens summen av helt ledige og de på tiltak falt med 300.
- Arbeidsledigheten fortsatte å gå ned i august. Noe av nedgangen skyldes økt tiltaksnivå, men vi ser også at det er færre som blir arbeidsledige nå enn det som var tilfellet i fjor høst. Hovedbildet så langt i år er at summen av helt ledige og arbeidssøkere på tiltak nå ser ut til å ha stabilisert seg, sier arbeids- og velferdsdirektør Sigrun Vågeng i en pressemelding fra Nav fredag.
Arbeidsledigheten falt mest i Aust-Agder og Finnmark i august, justert for normale sesongvariasjoner. Det var kun Sør-Trøndelag som hadde en liten økning i ledigheten, mens ledigheten holdt seg stabil i fire fylker.
Bygge- og anleggsyrker og butikk- og salgsarbeid var yrkesgruppene hvor ledigheten falt mest i august, justert for normale sesongvariasjoner. Innen ingeniør- og ikt-fag fortsatte ledigheten å øke.
Nedgang i 14 fylker
Arbeidsledigheten er nå lavere enn i august i fjor i fjorten av fylkene, mens fem fylker har høyere ledighet, ifølge tall som ikke er sesongjustert. Nord-Trøndelag og Sogn og Fjordane er fylkene som har opplevd størst nedgang i ledigheten, med nedgang på henholdsvis 22 og 19 prosent. Rogaland og Hordaland har hatt størst økning i ledigheten, skriver Nav i pressemeldingen.
Arbeidsledigheten er høyest i Rogaland med 4,5 prosent og i Aust-Agder med 3,9 prosent. Sogn og Fjordane og Oppland har den laveste arbeidsledigheten med 1,6 prosent og 1,9 prosent.
Følg markedet på DN Investor
- Anbefalt fra DNtv:
Om kun kort tid kan regjeringen gjøre det enda vanskeligere for unge å komme inn i boligmarkedet. Og hva betyr de ultralave rentene for pensjonen din?
Vi vil høre fra deg! Hva synes du om Finansredaksjonen? Gi oss gjerne tilbakemelding her.
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.