- Vi har vært for dette unntaket i lang tid, og ønsker forslaget hjertelig velkommen, sier konsernsjef Anders Øwre-Johnsen i bemanningsbyrået Adecco til Dagens Næringsliv.

I dag ble regjeringens forslag om å innføre unntak fra likebehandlingsprinsippet i EUs vikarbyrådirektiv, en endring næringslivet har krevd i lang tid.

Bemanningsbyrå: Krevende å forholde seg til

Øwre-Johnsen mener det har vært vanskeligere å jobbe med vilkårene i vikarbyrådirektivet.

- Slik det er i dag er det svært krevende å forholde seg til både direktivet, tariffavtalene og kundens vilkår samtidig. Det ser vi frem til å få en slutt på, sier han.

- Om forslaget går gjennom vil det føre til en bedre og mer effektiv organisering av bemanningsprosessen.

Bemanningsbyrået Centric er også positiv til forslaget.

- Dette er også et tiltak som har fungert utmerket i Sverige, ser administrerende direktør i Centric, Per Christian Johansen til Dagens Næringsliv.

FrP: Vil ha flere midlertidig ansatte

- Arbeidslivet er i stadig endring, og krever mer fleksibilitet for å møte et moderne næringsliv og familieliv. Derfor foreslår vi å endre reglene for midlertidig ansettelse, arbeidstid og aldersgrenser, sier arbeids- og sosialminister Robert Eriksson (FrP) i en pressemelding onsdag.

Regjeringens forslag åpner for lavere lønn for vikarer, og en oppmykning i overtidsgrensene, reglene rundt søndagsarbeid og fjerning av retten til kollektiv søksmål for vikarer.

–Flere undersøkelser viser at midlertidige ansettelser for mange kan være et springbrett inn i arbeidslivet. For en del arbeidstakere som mangler jobberfaring står ikke valget mellom fast jobb og midlertidig ansettelse. Det står mellom midlertidig jobb og ingen jobb, sier statsråden.

SV: God dag for kjeltringer

Det er SVs Audun Lysbakken sterkt uenig i, og kommer med knallhard kritikk av forslaget.

– Det er en god dag for kapitalister og kjeltringer, og en dårlig dag for alle som vil ha et trygt og regulert arbeidsliv, sier SV-leder Audun Lysbakken til NTB, etter å ha hørt regjeringens forslag til endringer i arbeidsmiljøloven onsdag.

– Unge mennesker er taperne. Mer midlertidighet kommer ikke til å gi flere jobb, men færre fast jobb, sier Lysbakken til NTB.

Han mener det er et grovt løftebrudd fra Høyre når regjeringen ønsker å åpne for generell adgang til midlertidige ansettelser.

– De lovet dyrt og hellig før valget at de ikke ville gjøre dette. Erna Solberg ville holde arbeidslivet ute av valgkampen og holdt velgerne for narr, sier Lysbakken.

Adeccos konsernsjef mener Lysbakken har misforstått:

- Han misforstår realiteten fullstendig. Jeg er overbevist om at regjeringens forslag vil medføre økt organisasjonsgrad. Det vil nå lønne seg å ha tariffavtaler. Man vil kunne planlegge og styre med forutsigbare forhold, sier Øwre-Johnsen.

Les også:

Fotball-VM setter nettrekord  

Ringnes kjøper gigantisk ferieeiendom  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.