Kinesiske myndigheter nekter storaksjonærer å selge aksjer i et forsøk på å stanse nedgangen på de kinesiske børsene.

Torsdag åpnet Shanghai-børsen med et fall på 3,7 prosent. Etter halvannen times handel hadde børsen imidlertid hentet seg inn igjen, og lå opp 2,2 prosent fra onsdag.

Klokken 07.30 norsk tid er oppgangen hele fem prosent. Onsdag hadde børsen falt mer enn 30 prosent siden toppunktet 12. juni.

Også Hongkong-børsen løftet seg med en oppgang på 3,2 prosent.

Kinesiske myndigheter har i flere omganger forsøkt å få slutt på de panikkaktige tilstandene i aksjemarkedet, hvor investorer selger store mengder aksjer. Torsdag kunngjorde myndighetene at de vil nekte storaksjonærer og ledere i en rekke selskaper å selge sine aksjer de neste seks månedene.

Kinesisk politi startet også etterforskning av det som beskrives som ondskapsfullt shortsalg av aksjer, ifølge det statlige nyhetsbyrået Xinhua.

Den greske finanskrisen påvirker situasjonen i Kina, men landets aksjemarked har også vist mange klassiske faresignaler som peker mot en finansboble, ifølge CNN.

Nikkei-indeksen i Tokyo åpnet med en nedgang på 3,2 prosent fra start, men også den hentet seg noe inn.

Klokken 06.15 norsk tid er fallet redusert til 1,26 prosent. Etter at børsen var stengt en time på grunn av den daglige formiddagslunsjen i Japan, gikk det stort sett rett oppover, og dagens endte med en oppgang på 0,60 prosent til 19.855,60 poeng.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.


Les også: Asia i dag: «Er en kjøttkvern som ødelegger penger»