Brannen på Snorre A-plattformen var svært kraftig.

Petro.no avdekket torsdag at Statoil fortsatte å produsere olje og gass i halvannen time mens brannen herjet på plattformen og personellet hadde evakuert til livbåtene.

Les: Statoil blåste i brann

Les:Verneombudet uenig med Snorre-ledelsen

"Skroget i taket over brannen har fått varige deformasjoner, som tyder på at temperaturen har vært over 600 grader C", skriver Statoil i en granskingsrapport til Petroleumstilsynet som DN Energi har fått tak i.

Personell i livbåtene
Brannen skjedde i skroget på Snorre A-plattformen, og på et område som ikke hadde automatisk slukkesystem.

Derfor måtte røykdykkere inn og manuelt slukke brannen med skum og vann.

Annet personell hadde mønstret i livbåtene. Heller ikke det gikk udramatisk for seg, da en av livbåtene måtte evakueres fordi røyk fra brannen sivet inn, står det å lese i Statoil-rapporten.

Les: Snorre-brann sjokkerer

Omfattende skader
Brannen skjedde i en oljetørke og det var en lekkasje på rundt 100 liter olje som ga føde til brannen, går det frem av Statoils granskingsrapport.

Brannen gjorde omfattende skader. Ikke bare ble selve oljetørken utbrent. "Kabler og kabelgate over brannsted er ødelagt eller skadet, og bærekonstruksjonen er påvirket med sterk varme og utbuling", skriver Statoil i rapporten.

- Rapportert gjentatte ganger
Statoil innrømmer i sin egen rapport at det ikke er første gangen det har vært lignende hendelser med dette utstyret. "Feil og problemer med tørkene er gjentatte ganger rapportert. Enkelte mener de har hatt problemer med å bli hørt, og kun ”møtt veggen”, skriver Statoil.

Situasjonen ble heller ikke bedre av at det er avdekket av brukerhåndbøker inneholdt feil informasjon og informasjonsplakater på steddet ga motstridende informasjon.

Her er en faksimile fra Statoils egen rapport som viser hvor voldsom brannen var.



 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.