– Vi har hatt en strøm av henvendelser fra økonomer som vil melde seg inn etter at de leste avisen fredag.
Administrerende direktør Tom Bolstad i Econa samler rundt 20.000 mastergrad- og siviløkonomer og leder én av de største foreningene i Akademikerne-paraplyen.
Ingen var på kontoret fredag, men Econas chat og epost ble fylt av noen titall personer som ville ha tilgang til lavere rente på boliglånet.
Danske Bank har overtatt Akademikerne-avtalen fra DNB etter nyttår og vil lede an et nytt rentekutt på boliglån fra bankene. Høyt utdannede kunder får ned mot 2,7 prosent flytende rente.
«Rentekrig»
– Du kan godt si at vi starter den nye rentekrigen. Det blir spennende å se hva de andre bankene gjør, sa Trond F. Mellingsæter, leder for personmarked i Danske Bank til DN fredag.
Econa fikk rundt 1000 nye medlemmer i 2014. Det skulle først starte medlemsjakten og friste med ny bankrabatt neste uke.
– Vi var litt uforberedt, men økonomene er jo dyktige på dette. De er tidlig ute, sier Bolstad.
Første følger etter
Nordea er Norges nest største bank etter DNB, og fredag ettermiddag fulgte den etter Danske Bank. Nordea gir inntil 0,4 prosentpoeng lavere rente på boliglån for unge under 35 år. Den nye renten blir 2,9 prosent, mens vanlige kunder får inntil 3,25 prosent. For bankene er høyt utdannede og personer som kjøper bolig for første gang de mest interessante kundene.
– Enkelte banker fokuserer mye på medlemmer av organisasjoner. Vi er konkurransedyktige for en bred kundegruppe, inkludert akademikerne, sier John Sætre, leder for bankvirksomheten i Nordea i Norge, i en pressemelding.
DNB fulgte på og varslet rentekutt fredag kveld. Banken setter ned boliglånsrentene med inntil 0,40 prosentpoeng.
DNBs beste boliglånsrente blir 2,9 prosent etter renteendringen, som vil gjelde for unge under 34 år og kunder i DNBs SAGA-program. For alle andre kunder blir rentenedgangen på inntil 0,25 prosentpoeng.
- Vi har lovet at DNB skal være konkurransedyktige, sier konserndirektør for personmarkedet, Trond Bentestuen.
Hos Danske Bank var det stor aktivitet etter at rentekuttet ble annonsert fredag.
– Pågangen via telefon og epost har vært to til tre ganger større enn det som er vanlig på en hverdag. Vi har nær 50 ansatte på kundesenteret i Trondheim som jobber for å ta unna både nye og eksisterende kunder. Samtidig er det en inneklemt arbeidsdag, så vi er mest spent på utviklingen når hverdagen setter ordentlig inn neste uke, sier kommunikasjonssjef Stian Arnesen i Danske Bank.
Også tilbudet om fastrente ned mot 2,5 prosent i tre år ser ut til å friste bankkunder.
– Flere enn vanlig ringer for å be om fastrente på boliglånet, sier Arnesen.
Les hele avisen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.