Artikkelen er oppdatert.
- Vi er hele tiden på jakt etter mer og bedre areal å lete på. Det er viktig at vi nå får større aktivitet også i nord slik at vi få bekreftet de store ressursene vi tror finnes i Barentshavet. Vi vil være en aktiv aktør i dette arbeidet og det bekrefter vi gjennom søknaden i 21 runde som nylig er levert, sier Erik Haugane i en pressemelding i forbindelse med selskapet tredjekvartalsresultat i dag.
- Klar for Barents
Men Det norskes leting er dyr, og i det siste har ikke aksjonærene fått nyhetene de ønsket når resultater fra prøveboringer har kommet. I går fikk Haugane kjeft for letestrategien av deleier Aker ASA.
Les mer: Røkke ber Haugane lete bedre
Aker-sjef Øystein Eriksen mener Det norske sprer seg for mye på norsk sokkel. Men det ser ikke ut til å gå inn på Haugane. Det norske skriver i presentasjonsmaterialet sitt at det ønsker å se Barentshavet nord og øst i neste utlysningsrunde på norsk sokkel.
- Vi forbereder oss på nye muligheter i Barentshavet, skriver selskapet i kapittelet for fremtidsblikk i resultatrapporten.
Resultater om to uker
Selskapet deltar for tiden i to letebrønner på Stirby i PL 341 og Dalsnuten i PL 392. Haugane sier til TDN Finans at han venter resultat fra begge to innen to uker.
Funnsannsynligheten på Stirby-prospektet er ifølge Haugane på opptil 30 prosent, mens funnsannsynligheten på Dalsnuten er på under 20 prosent.
- Boringen pågår, men vi er ikke ferdig ennå. Resultatene er rett rundt hjørnet og vi venter resultatene innen to uker, sier Haugane.
Selskapet eier 10 prosent av Dalsnuten, der Shell er operatør. De eier 30 prosent på Stirby og er selv operatør. Dalsnuten har brutto uriskede ressurser på 600 millioner fat oljeekvivalenter og brønnen vil være den tredje dypeste på norsk sokkel noensinne med sine 1.446 meter.
Fall i produksjonen
Det norske oljeselskap venter en snittproduksjon på under 2.000 fat per dag i 2011, sier konsernsjef Erik Haugane i det norske oljeselskap på kvartalspresentasjonen, skriver TDN Finans.
-Det er et naturlig fall i produksjonen fra enkelte brønner, sier han.