Strenge karakterkrav stenger gutter ute fra høyere utdanning. Mens guttene ofte fomler på videregående, jobber jentene flittig og kaprer de beste studieplassene, mener Tom Colbjørnsen.
Det skriver Dagens Næringsliv.
- Høyere karakterkrav favoriserer jenter. Sellv om det ikke er tilsiktet, blir dette en forskjellsbehandling av guttene, sier BI-rektoren til DN.
- Mange gutter fomler rundt i 17-18-årsalderen. Så smeller de til når de er mellom 20 og 22, sier Colbjørnsen.
- Jeg tror ikke alle får frem sitt potensial i videregående skole, og spesielt ikke guttene. Derfor mener vi det er fair å gi folk en ny sjanse, legger han til.
"Tvungen permisjon"
For to år siden innførte BI progresjonskrav for studentene, det vil si at den enkelte må avlegge et minimum av eksamener i semesteret, samt levere et visst antall oppgaver. Dette førte til en drop-out på 15 prosent som nå har sunket til 13 prosent. Blant dem som går ut i "tvungen permisjon" på grunn av for dårlig progresjon er flertallet jenter.
- Det styrker teorien min om at guttene skjerper seg når de først er innenfor, sier Tom Colbjørnsen.
- Et problem
- Det kan være et problem at folk bare sklir inn et sted fordi de tilfredsstiller de høye karakterkravene. Det betyr ikke nødvendigvis at de er topp motiverte. Hos oss må de betale 55.000 kroner, noe som i seg selv er en sterk drivkraft til å gjøre det bra, sier han.
Det eneste studiet som er lukket på BI, er det femårige siviløkonomstudiet.
Les også:
- Ja til bortskjemte drittunger
<b>Du må ikke ta master</b>
<b>Dobbelt opp for de flinke</b>
- Klar for pose- og sekk-generasjonen
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.