Når vi snakker om en TV fra LG, er det sikkert mange som umiddelbart tenker «OLED». Den koreanske produsenten kjører knallhardt på det mange regner som fremtidens bildeteknologi, med overlegen kontrast og svartnivå.
Dessverre er OLED-teknikken ennå forbeholdt high-end klassen, og blir veldig kostbar når man vil ha en 65” med Ultra-HD oppløsning. Og det vil man jo! Heldigvis har LG også en lang rekke mer ordinære LCD-skjermer i sitt arsenal. Blant disse peker 65UH850 seg ut som en interessant modell med Ultra-HD og HDR, til en ikke altfor avskrekkende pris.
Design
Utseendet er det ingenting å utsette på. LG-skjermen er flat, men har en buet fot i børstet metall, hvor ledninger kan skjules. Rammen rundt selve skjermen er også i børstet stål, mens baksiden er hvit plast. Bildepanelet sitter utenpå selve innrammingen – et designtrekk som henter inspirasjon fra OLED-modellene (hvor panelet sitter utenpå et stykke glass). Vi merker oss for øvrig at frontglasset på skjermen er vesentlig mer speilblankt enn konkurrenten fra Samsung.
Brukervennlighet og finesser
65UH850 kjører tredje generasjon av LGs eget smart-operativsystem, WebOS 3.0. LG-systemet er i likhet med Samsungs SmartHub veldig raskt og enkelt å bruke. Kombinert med pekefjernkontrollen Magic Remote og en menylinje i kortstokk-form, finner man lett frem til innholdet man vil se. Du har også mulighet til å styre andre enheter med TV- fjernkontrollen. Oppsettprosedyren er imidlertid mer manuell enn Samsungs autofunksjon, og vi klarte ikke å finne de riktige signalene til vår nyeste TV-mottaker fra Canal Digital. Utvalget av gode applikasjoner er bra, men ikke klasseledende.
Bildekvalitet
Siden testingen foregikk midt under fotball-EM, fikk LG-skjermen virkelig kjørt seg som sports-TV. Og den klarte seg bra på mange punkter: Bevegelsene er suverent glatte og sømløse, og 65UH850 greier å bevare skarpheten også når det går hurtig for seg på banen. LG-skjermen har i tillegg bredere innsynsvinkel enn Samsung, takket være det IPS-baserte bildepanelet.
Dessverre avdekker fotballsendingene også noen svakheter: Lysfordelingen er nemlig litt ujevn, og gir tendens til svake, vertikale striper i bildet. Disse stripene blir liggende som et synlig slør når kameraet panorerer, og reduserer bildeopplevelsen et par hakk i våre øyne. Vi må understreke at dette er noe som kan inntreffe på alle LCD-baserte skjermer i varierende grad, men var altså ekstra fremtredende på vårt testeksemplar.
På grunn av manglende svartnivå fungerer LG-skjermen heller ikke optimalt i HDR-modus. 65UH850 har heller ikke like mye lysstyrke å varte opp med, og dermed blir den totale kontrasten en god del lavere enn en konkurrent som Samsung 65KS7505.
Konklusjon
LG 65UH850 leverer bra på mange punkter: Dette er en brukervennlig smart-TV med sylskarpt bilde, som også støtter de ferskeste bildeformatene. Dessverre virker bildepanelet i LG-skjermen litt utdatert i forhold til Samsung, som har vesentlig større kontrast og lysstyrke. Hvilket bare understreker at konkurransen i denne prisklassen har blitt veldig tøff.
Les hele testen på lydogbilde.no
Les flere tester fra DN her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.