Peter Thiel (47), mangemilliardær og en av gründerne av betalingstjenesten PayPal, elsker å være en person som sier og gjør akkurat hva han vil uansett hva andre mener, skriver washingtonpost.com.
Ideen han er mest oppslukt av for tiden er å benytte all tilgjengelig teknologi til å øke den menneskelige levealder langt forbi det den er i dag, samt alle biologiske, sosiale og filosofiske endringer som følger med dette.
Thiel og grunnleggerne av blant annet Google, Facebook, eBay, Napster og Netscape har brukt milliarder av sine egne dollar på å endre den vitenskapelige dagsorden i USA og omforme den biomedisinske forskningen, skriver finans.dk.
It-gründerne er drevet av en overbevisning om at ombygging, regenerering og omprogrammering av pasienters organer, lemmer og DNA vil få folk til å leve lenger.
Verdens femte rikeste person, Oracle-gründer Larry Ellison, er også opptatt av antialdring, og har donert 430 millioner dollar (nesten 3,5 milliarder kroner) til slik forskning. Ellison har overfor sin biografiforfatter sagt at han aldri har sett noen mening med døden.
Bekymret bioetiker
Peter Thiel, god for 2,2 milliarder dollar, i underkant av 18 milliarder kroner, mener det er de som er optimistiske til hva som er mulig å gjøre som kommer til å forme fremtiden.
På spørsmål fra avisen om hva som vil være et langt nok liv og om det finnes en optimal menneskelig levetid, svarer Thiel:
- Jeg tror at dersom vi kunne få folk til å leve evig, bør vi gjøre det.
Ikke alle er like begeistret over milliardærenes pengebruk på dette området.
Bioetiker Laurie Zoloth ved universitetet Northwestern er bekymret over deres besettelse med å leve lenger. Selv om hun synes det er spennende, vil hun selv heller være en del av en art som tar seg av de fattige og døende.
Også en rekke kjente historikere, filosofer og etikere i USA har ifølge washingtonpost.com gått sterkt ut mot å forsøke å øke menneskets levealder radikalt.
Les også: Hvor gammel tror du at du blir?
Veteranene med medaljekick
Ny forskning: Sunt å trene i uren byluft
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.