1. Ikke vær en ja-mann.
Det du vinner på å nikke og si ja-ja-ja til alt, er kun kortsiktige gevinster. Og utilfredsstillende. Hvis magefølelsen din sier at noe er galt, si ifra. Men husk: Ikke push argumentene dine på andre, respektér at kollegene dine tenker annerledes enn deg.

2. Vær veltalende.
Joda, noen sjefer banner som bare det og blir likevel respektert. Men det betyr ikke at du slipper unna med saftige gloser. Hold språket ditt rent og snakk tydelig. Si det du trenger å si uten å være utbroderende, kom raskt til poenget. Aldri avbryt andre, og ikke si meningen din om absolutt alt og alle. Lytt til alle, og la andre få snakke ut.

3. Vær punktlig.
Hvis du gjør det til en vane at andre må vente på deg, vil du miste deres respekt. For hvordan kan de stole på deg i store prosjekter hvis de ikke kan stole på at du dukker opp i rett tid? Respektér andres tidsplaner - da blir du respektert tilbake.

4. Gjør hjemmeleksen.
Uvitenhet er et onde. Ingen mann blir tatt seriøst hvis han ikke vet hva han snakker om. Hvis du vil at ideene dine skal telle, vær mer informert enn noen annen. Hold deg oppdatert på siste nytt på ditt fagområde til enhver tid og slutt aldri å lære mer. Å være forberedt er et must. Det viser at du er profesjonell.

5. Vær en verdig ambassadør.
Når du blir sendt et sted på vegne av selskapet, blir du dets ambassadør. Hvis du vil at selskapet du er ansatt i skal fremstå på best mulig måte, må du se best mulig ut. Vis at du er stolt av arbeidsgiveren din. Vis beskjedenhet og kunnskap.

6. Vis resultater.
"Big talkers" gjør inntrykk i starten, men det hjelper lite hvis de holder hva de lover. Ta initiativ og ha tro på det du gjør - og så holder du deg til det. Av og til er det likevel lov å skifte spor. Det beste er å love lite og levere mye. De som går den ekstra milen på egenhånd er sjeldne, svært beundret og blir alltid respektert.

7. Ikke skryt.
Du kan ha oppnådd mye, men vent før du skryter av hva du har gjort. La folk selv oppdage hva du har oppnådd.

8. Behold roen.
Ekte ledere viser hva de er verdt i stressede perioder. Det finnes dem som bryter sammen i fortvilelse, mens andre forblir fokuserte og skifter kjapt gir for å finne en løsning. Uansett hva som skjer, ikke eksplodér og gi opp i resignasjon. Hold hodet kaldt i alle situasjoner, og du blir i stand til å takle de vanskeligste ting.

9. Kle deg opp, ikke ned.
Kvaliteten på klærne betyr noe for hvordan folk ser på deg. De kan tro at en mann med en dyr dress er en kvalitetsmann. Ta utgangspunkt i den ordinære kleskoden i firmaet og legg på litt ekstra. Selv om selskapet aksepterer at du går i shorts, t-skjorte og sandaler, bør du holde en høyere standard. Men ikke overpynt deg - det ser bare dumt ut.

10. Forsiktig med alkoholen.
Selv på julebordet bør du bestrebe deg på å ha full kontroll over hva du drikker, slik at du ikke dummer deg ut i andres nærvær. Slikt glemmes ikke så lett.

11. Hold privatlivet ditt privat.
Du er på kontoret for å jobbe, ikke for å få terapi. Å snakke om privatsaker kan gjøre andre ukomfortable og skygger for det seriøse imaget du vil utstråle. Unngå å snakke om religion, politikk, samlivsproblemer og sex.

12. Ikke flørt.
Det du mener som en uskyldig bemerkning kan bli sett på som seksuell trakassering, og da ligger du tynt an. Hvis du absolutt må flørte med en kollega, spar det til etter jobb. Vær forsiktig med å gi andre komplimenter. Noen setter pris på det, men du vet aldri. Play safe og hold deg til profesjonelle kommentarer.

(Kilde: AskMen.com)
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.