Ryanair trekker seg fra forhandlinger med Boeing om kjøp av 200 nye fly. Den amerikanske fabrikken og det irske billigflyselskapet var enige om pris, men forhandlingene skar seg på andre punkter.

Ryanair-sjefen Michael O’Leary sa fredag at Boeing ikke går med på enkelte av betingelsene for bestillingen. Han ville ikke gå i detaljer om hva slags betingelser det dreide seg om, og nevnte heller ikke prisen partene skal ha blitt enige om.

– Vi vil nå i stedet konsentrere oss om å opprettholde Ryanairs sterke trafikkvekst og utviklingen av nye ruter i 2010. I første kvartal neste år vil vi legge fram en oppdatert strategi for aksjeeierne, sa O’Leary.

Har kjøpt 12 fra før
De 200 flyene som nå ikke blir bestilt, skulle være kortdistansemaskiner av typen Boeing 737-800. En tidligere bestilling på 112 fly av den samme typen står ved lag, og disse flyene blir levert i løpet av de neste tre årene, opplyste Ryanair fredag.

Kursen på aksjer i Ryanair steg med 5,8 prosent på børsen i London etter at O’Learys kunngjøring ble kjent. Selskapet har i de globale økonomiske nedgangstidene tjent gode penger på flyreisende som velger billigere billetter enn før. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.