– Det er vår investering for at vi skal klare å gå på skole og samtidig bo bra med to små barn. Uten utleieinntekten hadde vi ikke hatt mulighet til å bo slik, sier hun.
De kjøpte i høst en enebolig på 300 kvadratmeter, inkludert to utleieenheter, på Jessheim. Hyblene skal finansiere utdannelsen til det unge samboerparet som valgte å få barn tidlig og heller utsette studiene til senere.
– Utleieinntektene gir oss en gylden mulighet til å skape oss et bedre liv, sier Myrland, som utdanner seg til helsesekretær, mens samboer Christian Vold Lillemoen (26) jobber som kjøkkensjef hos restaurantkjeden Egon ved siden av elektrikerstudiene.
Paret har to ganger tidligere kjøpt bolig som de har pusset opp før de har solgt og på den måten bygget seg opp egenkapital. Det nye huset kostet 5,35 millioner kroner, men vil gi leieinntekter på rundt 16.000 kroner i måneden, noe som finansierer store deler av de månedlige utgiftene.
– Det er derfor vi har mulighet til å gå på skole og utdanne oss selv om vi fikk barn tidlig, sier hun.
Dersom det innføres skatt på leieinntekter, tror hun mange vil droppe utleie i egen bolig ettersom det også innebærer endel arbeid å leie ut, i tillegg til at utleieenheten jevnlig må oppgraderes.
– Jeg leier ikke ut hvis det blir skatt på utleieinntekt. Da selger vi heller og kjøper noe mindre for oss selv, sier hun.
Færre utleieenheter vil gi større press på boligmarkedet, tror Myrland, som også frykter at det kan gi opphav til et svart leiemarked.
Myrland blir også rammet dersom BSU-ordningen kuttes.
– Bankene er veldig positive når man skal ha huslån og kan vise til sparing i BSU, sier hun.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.