- Det var omtrent kø inn døren. Jeg måtte bestille nye prospekter før neste visning, og også disse forsvant, sier eiendomsmegler Oddmund Seljestad i DNB til DN.

Han snakker om den 161 kvadratmeter store boligen fra 1959 i Michel Nielsens vei på Tåsen i Oslo, som hadde en prisantydning på 9,1 millioner kroner da den ble lagt ut for salg.

To budrunder og 91 interessenter senere endte prislappen imidlertid på 11,65 millioner mandag ettermiddag.

- Det er helt ekstremt, sier Seljestad om responsen fra familier som ønsket å sikre seg huset.

- På listen hadde jeg 91 personer, og på visning var mellom 60 og 70 innom. Det er helt vanvittig, mener han.

Skolekrets og hage

Megleren tror skolekrets, samt hage og beliggenhet kan ha bidratt til å lokke frem kjøpelysten hos mange. Tåsen er et sentrumsnært boligområde i Oslo, like ved Ullevål hageby, Sagene, Nordberg og Korsvoll.

Alle foto: DNB

- Det er ganske mye oppussing som skal til her, men det er en stor tomt. Mange har nok hatt tanker om hva den kan brukes til, spekulerer Seljestad.

Han plasserer interessentene i «øvre middelklasse», og har ikke sett noen tegn til økonomisk bekymring hos dette segmentet - til tross for økende arbeidsledighet og lavere veksttakt.

- Det er litt rart. Du ser medieoppslagene, men det har ikke latt seg påvirke her. Folk byr over 100.000 kroner av gangen, forklarer Seljestad.

Psykologisk effekt

Partner og bygningsingeniør Bjørn Erik Øye i Prognosesenteret mener den høye boligprisen på Tåsen-objektet kan ha blitt presset opp av psykologi.

Partner Bjørn Erik Øye i Prognosesenteret.
Partner Bjørn Erik Øye i Prognosesenteret. (Foto: Tomas Alf Larsen)

- Det er ikke uvanlig at dette skjer når mange får følelser for den boligen og den beliggenheten. Det er ikke huset i seg selv, tror han.

- Når mange kommer inn med følelser og full pengebok, så blir det sånn, legger Øye til.

Det er ikke første gang oppussingsobjekter går for store summer over prisantydning. Også i mai og september omtalte DN to eiendommer i det populære Oslo-området.

Øye tror mange er villige til å bla opp litt ekstra for objekter uten mye innsyn - til tross for at de gjerne må påberegne mange timer til oppussing.

- Det er tett bebyggelse på Tåsen, men det finnes tomter innimellom som fremdeles ligger for seg selv med utsyn, men ikke innsyn - som er viktig, sier Øye.

Ser ingen prisnedgang

Han mener oljebremsen i Norge så langt kun har slått inn over innbyggere i Rogaland og dels i Østfold. Prognose-partneren refererer til målinger som viser at nordmenn generelt har stor tro på egen økonomi fremover.

- 96 prosent av befolkningen har jobb, og det er skapt store formuer gjennom de siste 30 årene. I tillegg sørger generasjonsskiftet for gode arveoppgjør, forklarer Øye.

Han kan vanskelig se noen boligprisnedgang fremover - spesielt i storbyene.

- Da er det veldig mye som skal gå galt. Vi får en avdempet vekst fremover, men veksten i boligprisene skal vanskelig kommer under åtte prosent i år. Under fem prosent kommer du ikke under neste år heller, spår Øye.

Han utdyper:

- Lav rente er det som pusher, men både i Bergen og Oslo bygges det for få boliger. Selv om det hadde vært reell motkonjunktur i Norge, ville du likevel kunne ha fått dette eksemplet. Det er en kombinasjon av at de fleste i Norge har jobb og et positivt forhold til fremtiden.

 

Les også: Professor om Miljøpartiet de grønnes politikk: - Tragikomisk

Fiskelykke for øyelege

Mugabe holdt feil tale

 

Se også:

Her besvimer BMW-sjefen på scenen:

Her besvimer BMW-sjefen på scenen
Det ble dramatisk da den nye BMW-sjef Harald Kruger møtte pressen i Frankfurt for å snakke om de nye bilmodellene. Plutselig besvimer han før han blir geleidet bort fra scenen.
00:28
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.