Obos-prisene i Oslo steg med 0,9 prosent i september.
Gjennomsnittlig kvadratmeterpris for en brukt Obos-tilknyttet bolig i Oslo-området var 60.994 kroner i september.
Sammenlignet med september ifjor er prisene for Obos-tilknyttede boliger i Oslo-området nå 22,8 prosent høyere. Hittil i år har prisene steget med 24,3 prosent.
- Prisoppgangen er ikke kun et problem for Oslo sentrum. Prisoppgangen er bred. Derfor blir diskusjonen om at oppgangen er et problem kun innenfor Ring 3 et blindspor. Den underliggende utfordringen er fortsatt å bygge nok, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj.
Etterlyser målrettede tiltak
- Nå blir det viktig at de tiltakene som kommer for å tilpasse finanspolitikken ikke rammer de som har minst fra før. Regjeringen må gå for målrettede tiltak som gjør det mindre interessant å kjøpe bolig som et rent investeringsobjekt, sier Siraj.
For landet sett under ett var den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for brukte Obos-tilknyttede boliger 53 970 kroner i september. Dette er 1,3 prosent høyere enn i august, og 19,4 prosent høyere enn i september 2015.
I september ble det foretatt 877 eierskifter tilknyttet Obos mot 782 i august og 837 boliger i september 2015. I 2015 ble det omsatt 8.920 boliger totalt, mot 8.194 i 2014.
Venter nye tall
Boligprisene i Norge steg 2,8 prosent i august sammenliknet med juli, ifølge bruktboligprisstatistikken Eiendomsverdi utarbeider for Eiendom Norge. Boligprisene i Oslo hadde da steget hele 16,3 prosent siste 12 måneder, viste disse tallene.
Bruktboligstatistikken for september blir offentliggjort på onsdag.
- 2016 kommer til å gå inn i historien som et av de sterkeste boligmarkedene noensinne om ikke det skjer noe dramatisk de siste fire månedene, sa administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge i forbindelse med at august-tallene ble lagt frem.
- Vi tror nok vi kommer til å ha en sterkere høst enn normalt. Det er ikke usannsynlig at vi ligger opp mot 20 prosent 12 måneders vekst i Oslo utover året, sa han.
Følg markedene med DN Investor
Hør DN-podcasten om at penger er gratis: Rentenivået er unormalt lavt, og økonomene har ikke filla peiling på hvorfor. DNs utgavesjef Terje Erikstad og makrojournalist Einar Takla diskuterer med finansjournalist Marte Ramuz Eriksen hva som skal til for å få Øystein Olsen og andre sentralbanksjefer i zen.
Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.