I Finansavisen fredag uttaler forvalteren av Skagens Kon Tiki-fond Kristoffer Stensrud at Norske Skog er så billig at den skulle vært suspendert.

For to uker siden presenterte Kristoffer Stensrud Norske Skog som en av sine topp fem favorittaksjer i 2010. Og nå ser man resultatet. Skagen Kon-Tiki kommer rett inn på 10. plass på selskapets aksjonærliste med 1,23 prosent av aksjene. Skagen Vekst-fondet har fra før 2,96 prosnet av aksjene. Det gjør Skagen Fondene til tredje største aksjonær i Norske Skog med 4,19 prosent av aksjene, skriver Finansavisen.

I tillegg til kjøpsinteressen fra Skagen Fondene, hjelper også en uventet milliardgevinst aksjen.

Norske Skog sendte fredag morgen ut en børsmelding i forkant av at selskapet går inn i "Silent period" to uker før resultatpresentasjonen. Selskapet sender hvert kvartal en oppdatering før regnskapstallene publiseres.

Meldingen var blandet, det ble blant annet meldt om at resultatet i Sør-Amerika blir rundt 50 millioner kroner lavere enn i tredje kvartal og om restruktureringskostnader på 90 millioner kroner. Men selskapet meldte også at selskapet oppjusterer verdien av energikontraktene med hele 1,4 milliarder kroner på grunn av høyere verdi av de langsiktige kontraktene i Norge, Brasil og New Zealand.,

Norske Skog-aksjen NSG får også hjelp av en positiv analyse fra ABG Sundal Collier. Aksjen stiger 10,87 prosent til 10,20 kroner aksjen.

Les også: - Babbel og bilder på nett (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.