Aksjene på Oslo Børs utviklet seg svakere enn de største europeiske børsene onsdag. Oppmerksomheten til markedsaktørene var fortsatt rettet mot nyhetsstrømmen rundt Hellas.

Børsoppgangen kom etter uttalelser fra Hellas om at landet er forberedt på å godkjenne kreditorenes redningspakke med enkelte endringer.

Også øvrige toneangivende europeiske børser stiger markert onsdag. Både Frankfurt og London-børsen er opp rundt 2,5 prosent. Stockholmsbørsen og Paris-børsen stiger nær 1,5 prosent, i likhet med Amsterdam-børsen.

Det var Financial Times gjennom sin «FT Fast» som onsdag meldte at statsminister Aleksis Tsipras i Hellas er klar til å akseptere alle redningspakkevilkår kun med mindre endringer, ifølge TDN Finans.

Oppysningene fremkom i et brev fra den greske statsministeren som FT har fått tilgang til.

Det er imidlertid ikke mulig å gå inn på saken fra Financial Times' hovedside.

Steg over 30 prosent

John Fredriksen-dominerte Flex LNG stiger over 34 prosent.

Selskapet melder onsdag å ville kjøpe det flytende gasstankrederiet Exmars og Fredriksens private gasseiendeler med oppgjør i aksjer.  Transaksjonen innebærer at Flex skifter navn til Exmar LNG Ltd, der Exmar vil eie 64,6 prosent og Fredriksen 30,7 prosent.

Exmars styreleder og toppsjef overtar også disse rollene i det nye selskapet.

- Jeg har kjent Nicolas Saverys og Exmar i mer enn 30 år. De har utviklet en imponerende teknologisk plattform innen LNG-bransjen. Sammen tror jeg vi vil være unikt posisjonert for å vokse og utvikle dette selskapet til fordel for alle aksjonærer. Jeg er svært begeistret for dette partnerskapet, sier John Fredriksen i en kommentar.

Les også: Varsler emisjon innen 12 måneder

Flex LNG-aksjen steg 39 prosent etter at selskapet inngikk avtale om å overta Exmars og Geveran Tradings LNG-eiendeler. Exmar var opp 13 prosent i Brussel.

- Gode muligheter

Finansdirektør Miguel de Potter i Exmar ser flere gode muligheter innen FSRU og FLNG, og mener konkurransen fremdeles er lav innen begge segmentene.

- Det er et overskudd av prosjekter sammenlignet med antallet selskaper som konkurrerer om disse, sier han til TDN Finans.

På bakgrunn av dette ser De Potter ikke press på ebitda-marginene i nye FSRU-prosjekter fremover.

- Kundene er villige til å betale for fleksibiliteten flytende infrastruktur tilbyr, heller enn å ta risikoen ved landbaserte terminaler, sier han.

Han sier videre at det er flere anbud i markedet for nye FSRU-prosjekter for tiden, og at alle regioner er representert.

- Kun vi og Höegh LNG har åpne FSRUer under bygging, sier han.

Høegh LNG endte ned 0,8 prosent onsdag.

Nedgraderes

Ellers nedgraderes Avance Gas av Clarksons Platou Securities til salgsanbefaling fra nøytral, med kursmål på 14 dollar aksjen.

Meglerhuset baserer verdsettelsen sin på et P/E-forhold på ti ganger og dagrater i 2017 på 30.000 dollar, samt at utbyttet i 2015 og 2016 blir på rundt 5,60 dollar pr aksje. Basert på dette, mener Clarksons Platou-analytikerne er aksjen er dyr for øyeblikket.

«Selv om vi venter at investorene kanskje vil beholde aksjene for å være med på utbyttet og ri det sterke fraktmarkedet denne sommeren, er vi bekymret for den kommende flåteveksten som starter i tredje kvartal, som vi venter vil skyve ratene ned», skriver meglerhuset.

Avance-aksjen endte opp 3,2 prosent, mens BW LPG-aksjen steg 0,3 prosent.

Falt

Norsk Hydro var blant aksjene på Oslo Børs som falt onsdag.

Ifølge en oppdatering onsdag nedjusterer Swedbank sitt kursmål på Norsk Hydro til 38 kroner fra tidligere 45 kroner. Kjøpsanbefalingen fastholdes.

Swedbank kutter sine eps-anslag for perioden 2015-2017 med 12-22 prosent, som følge av fortsatt utfordrende markedsforhold med ny kapasitet i Kina og India, som kommer opp raskere enn ventet. I tillegg viser meglerhuset til at veksten i den globale aluminiumetterspørselen avtar.

«Globale lagre vil sannsynligvis øke i 2015, og prisene vil forbli under press frem til kapasitet stenges ned. Gitt den sterke amerikanske dollaren, så kan ting bli enda verre før dette skjer», skriver meglerhuset.

Norsk Hydro falt 0,3 prosent til 32,94 kroner pr aksje, omsatt for 441 millioner kroner.

Hovedindeksen på Oslo Børs sluttet opp 0,11 prosent til 629,82 poeng, omsatt for 3,8 milliarder kroner.

 

Les også:
Fredriksen skaper ny gasskjempe
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.