Oljeprisen hadde steget til nivåer rundt 58 dollar fatet etter at det statskontrollerte oljeselskapet Saudi Aramco over helgen hadde økt sine offisielle salgspriser til det asiatiske markedet for andre måned på rad. Bekymringen for en kraftig økning i iransk oljeeksport etter atomforhandlingene var som blåst bort.

Etter at oljeprisen har halvert seg siden i fjor sommer, en av verdenshistoriens mest brutale oljeprisfall, og konsolidert seg rundt 55 dollar fatet de siste ukene, var det trolig mange som håpet at nå har oppturen endelig begynt. Man må ha forståelse for at mange investorer ønsker seg dette, det er mye blod, svette, tårer og tapte penger som ligger i kjølvannet av oljepriskollapsen.

Les også: Oljeprisras etter «falsk forhåpning»

Mange analytikere har spådd oljepriser på 70-80 dollar fatet i løpet av 2015, og skal det materialisere seg må det snart begynne å skje noe.

Den nyvunne optimismen slo rett ut i aksjemarkedet på tirsdag hvor oljeaksjer som DNO steg 12 prosent og storokosen selv Statoil steg hele seks prosent. Den utbombede riggaksjen Seadrill steg 12 prosent.

Men i dag faller oljeprisen på nordsjøoljen Brent tilbake til nivå rundt 56 dollar fatet etter overraskende høye lagertall fra USA. Dette slår selvsagt direkte ut i fallende kurser på alt av oljerelaterte aksjer.

Men en ting kan man være sikker på. Neste gang oljeprisen skyter i været, vil dagens nedtur være glemt og alle kaster seg på ny over oljerelaterte aksjer. Fortsatt er det mange nok som tror at en oljepris på dagens nivå rundt 56 dollar fatet ikke er bærekraftig, og at prisen skal opp.

Å bli sittende igjen på perrongen når oljetoget går er livsfarlig for alle aksjeforvaltere hvor jobbsikkerheten består i å levere en avkastning som minimum er på høyde med markedet.

Les også: Derfor er han sikker på at oljeprisbunnen er nådd

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.