Telenor-aksjen var dagens mest omsatte og endte ned 2,8 prosent til 160,3 kroner.

Fra dagens høyeste notering på 168,3 kroner, like før meldingen, var aksjen imidlertid ned over fire prosent.

Aaser går av etter at næringsminister Monica Mæland har mistet tilliten til ham som følge av at selskapet i forbindelse med strategisk gjennomgang har kommet med ny informasjon i VimpelCom-saken.

Verken Nærings- og fiskeridepartementet eller selskapet ønsker å utdype hva informasjonen innebærer av hensyn til etterforskningen, ei heller spekulere i eventuelle rettslige konsekvenser.

Mæland sier midlertid at både innholdet i informasjonen og det faktum at denne er holdt tilbake er problematisk.

«Usikker» og «kryptisk»

Analytikere TDN Finans har snakket med mener det er vanskelig å si hvilken effekt dette vil ha for selskapet ettersom informasjonen som har kommet frem, så langt, er «usikker» og «kryptisk».

Analytikerne har ikke en politianmeldelse av selskapet som hovedscenario, men de er samstemte i at usikkerheten med dette har økt noe. Telenor-ansatte som har sittet i styret i VimpelCom er først og fremst personlig ansvarlige, sier de.

Schibsted-fall

Schibsted endte ned 5,0 prosent fredag etter at selskapet i kvartalsrapporten varslet en omsetningsvekst i den franske rubrikkannonsevirksomheten Leboncoin på 15-20 prosent i 2016, betydelig under konsensusforventingen.

Analytiker Christer Roth i DNB Markets synes egentlig aksjen kunne falt enda mer på dette.

- Slik konsensus var i innkjøringen til kvartalet, indikerte den en vekst på 25 til 26 prosent i omsetning for Leboncoin på EUR-basis for 2016, og med samme margin som i 2015, sier han.

- Vil trolig nedjusteres

Etter dagens rapport er det tvil ved både 2016-veksten og marginene til Leboncoin, ettersom marginene var noe svakere enn ventet i tredje kvartal, ifølge Roth.

- Det betyr at konsensus på ebitda (underliggende driftsresultat red, anm) for Leboncoin trolig vil nedjusteres med rundt 10 prosent for 2016, sier han.

Roth understreker at rapporten samtidig inneholdt noen positive faktorer som kan ha hindret aksjen å falle mer. Blant annet var ebitda fra noen andre deler av rubrikkannonse-virksomheten til Schibsted bedre enn ventet.

Også analytiker Markus Bjerke i SEB mener kursfallet var naturlig gitt guidingen for Leboncoin.

- Jeg synes ikke aksjen faller for mye basert på rapporten. Her kom det økt usikkerhet rundt den aller viktigste eierandelen Schibsted har, så det er ikke rart, sier Bjerke.

Han påpeker at aksjen sto på nesten høyeste noensinne før kvartalsrapporten, og er nå ned «kun» 2,3 prosent over måneden.

Orkla slo forventningene

Blant andre selskaper som la frem resultater fredag var Orkla, som fikk et justert driftsresultat på 993 millioner kroner i tredje kvartal, mot ventet 947 millioner kroner, ifølge konsensusestimat innhentet av SME Direkt for TDN Finans.

DNB Markets skriver at noe lavere marginer innen merkevareområdet kompenseres av et høyere bidrag enn forventet fra investeringsvirksomheten.

Videre var den organiske veksttakten i merkevareområdet var på 2,3 prosent, mot meglerhusets estimat på 1,3 prosent, noe de mener vil kunne gi støtte til konsensusestimatene fremover.

Før justeringer har DNB Markets en kjøpsanbefaling på Orkla og kursmål på 75 kroner. Fondsfinans venter på sin side positive estimatrevideringer etter rapporten og vil vurdere sin nøytral-anbefaling og kursmål på 65 kroner.

Orkla endte opp 2,1 prosent fredag til 72,25 kroner pr aksje, omsatt for 202 millioner kroner.

Hovedindeksen på Oslo Børs sluttet ned 0,04 prosent til 615,24 poeng, omsatt for 3,9 milliarder kroner.

Les også:

Disse boligene falt 4 prosent i oktober

Bieber-sponsorer krever erstatning

Arbeidsledige kommer ikke lenger raskt i ny jobb: - Det kan se ut som det er uttømt

Se DNtv: Én øvelse trener hele kroppen

 

Én øvelse trener hele kroppen
Men før du kan gjøre den, må du mestre disse tre baseøvelsene.
01:19
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.