PST opplyste torsdag morgen at de har opplysninger som tyder på at en terrorhandling er planlagt mot Norge innen kort tid. Trusselen er tidsspesifikt, men PST har ingen detaljer om mål eller form for terror.

På Oslo Lufthavn var det fra morgentimene væpnet politi og Forsvaret har skjerpet beredskap.

Hovedindeksen var like etter klokken ett opp 0,2 prosent, og endte ned 0,1 prosent til 626,26 poeng. Det ser ikke ut til at PSTs varsel om en mulig terrortrussel mot Norge har påvirket markedet.

Ellers var det like før klokken ett torsdag ingen store utslag på børsmarkedene i Europa.

Begrenset effekt

I Europa steg både Londons FTSE 100 og Frankfurts DAX-indeks 0,2 prosent, mens CAC 40 i Paris gikk opp 0,6 prosent torsdag.

Analysesjef i ABG Sundal Collier, Kim Evjenth, er ikke overrasket over at reaksjonene ikke er større i finansmarkedene.

- Erfaring har vist at terrorhandlinger har begrenset effekt på økonomien. I tillegg er nyhetene i dag vanskelige å forholde seg til, siden vi ikke vet helt konkret hva handlingen består i. Det er litt for diffust til at det blir de store reaksjonene i aksjemarkedet.

- Historien vitner om at når terrorangrep først inntreffer, så har det ikke tatt lang tid før markedene har kommet seg tilbake, se bare på markedene etter 11. september i New York, og terrorangrepene i Madrid og London for noen år siden, sier han.

Soleklar vinner

Cruiserederiet Royal Caribbean var den soleklare vinneren blant de mest omsatte aksjene torsdag, med en oppgang på 7,2 prosent etter å ha levert gode kvartalstall.

Like tydelig taper var seismikkselskapet PGS, som falt 7,6 prosent. Statoil utviklet seg omtrent som markedet for øvrig, mens Hydro hevet seg 1,3 prosent.

Oljeprisen falt noe gjennom dagen, og et fat nordsjøolje kostet 107,32 dollar da Oslo Børs stengte. Prisen på amerikansk lettolje lå da på 102,61 dollar fatet.

Telenor steg

Også Telenor hadde en relativt god dag på Oslo Børs. Telenor-aksjen endte opp 0,5 prosent til 148,90 kroner pr aksje, omsatt for 240 millioner kroner.

SEB tror den største oppsidetriggeren for Telenor ligger i å gjenopprette veksten i Asia. De har et estimat på fem prosent vekst i Asia på lang sikt, på linje med veksten i andre kvartal.

«Ledelsen i Telenor er forsiktig med guidingen i Thailand og tror det trengs en bedring i makrobildet. Vi tror på mer intens konkurranse og alle indikasjoner på forbedring i miljøet vil påvirke aksjen positivt», skriver meglerhuset i en rapport.

Meglerhuset holder imidlertid Telenor sammen med Tele2 som sitt toppvalg innenfor nordisk telekom uavhengig av situasjonen i Thailand og oppgraderer sitt kursmål for Telenor-aksjen fra 145 til 158 kroner på bakgrunn av sin fri-kontantstrømsmodell. SEB gjentar sin holdanbefaling på Telenor.

Fondsfinans fortsetter å se på Telenor som en av de mest attraktive selskapene innen telekomsektoren og høyner sitt kursmål for aksjen fra 152 til 155 kroner.

DNB Markets fortsetter å holde Telenor-aksjen som sin favoritt blant nordiske telekomselskaper og har høynet sitt sum-av-eiendeler kursmål fra 160 til 164 kroner.

Danske Markets nedgraderer sin anbefaling på Telenor fra kjøp til hold, ifølge en oppdatering fra meglerhuset torsdag.

 

LES OGSÅ:

Pressekonferansen minutt for minutt

SAS: - Følger situasjonen nøye  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.