Sju av de ti dommerne hadde allerede sagt nei til henstillingen før behandlingen av saken var avsluttet.

Tidligere torsdag kveld forkastet retten en lignende anmodning fremsatt av landets kommunistparti, som er Rousseffs koalisjonspartner, om å sette til side avstemningen som favoriserer riksrett.

Riksadvokat Jose Eduardo Cardozo kalte det for en Kafka-prosess og påberopte prosessuelle feil på veien mot riksrett. Han mente avgjørelsen innebærer at retten nekter Rousseff muligheten til å forsvare seg.

Søndag skal underhuset i den brasilianske kongressen stemme over om hun skal stilles for riksrett.

Siste forsøk

Torsdag tydde presidenten til høyesterett i et siste forsøk på å avverge riksrettsavstemningen i nasjonalforsamlingen, samtidig som en ny meningsmåling viste at hun ikke har tilstrekkelig politisk støtte.

Undersøkelsen fra avisa Estado de S.Paulo viser for første gang at Rousseffs motstandere allerede har sikret seg de 342 stemmene i underhuset som må til for å gå videre mot riksrett.

Rousseff er blitt upopulær takket være anklager om økonomiske misligheter i budsjettsaker og mistanke om innblanding i Petrobras-korrupsjonsskandalen. Etter hvert som stormen mot henne har tiltatt i styrke, har hennes koalisjonsregjering sakte, men sikkert mistet støtte.

Nederlag i luften

Dersom to tredeler av de 513 medlemmene i underhuset går inn for riksrett, er det opp til senatet å avgjøre om det skal gå videre med saken.

Det kan bane vei for at Rousseff blir suspendert og skiftet ut med visepresident Michel Temer så snart som i begynnelsen av mai, i påvente av en rettssak som kan vare i seks måneder.

Det var ikke ventet at Dilma Rousseff, et tidligere venstreorientert geriljamedlem, skulle ty til høyesterett før etter søndagens avstemning. Cardozos anmodning blir sett på som et tegn på at hennes regjering nå forventer nederlag.

Politisk krise

Rousseff er med dette enda et skritt nærmere riksrett, korrupsjonsskandalen kryper stadig nærmere hennes allierte, og folk flest vil at hun skal tre av som president.

Meningsmålinger gjennomført av det brasilianske meningsmålingsbyrået Datafolha, omtalt i en rekke internasjonale og brasilianske medier denne uken, viser at over halvparten av brasilianere ønsker å kaste Rousseff og hennes visepresident.

Den mye omtalte korrupsjonssaken i det statseide oljeselskapet Petrobras har nådd landets øverste ledelse – landets forrige president og Rousseffs mentor Luiz Inacio Lula da Silva er anklaget for å ha mottatt bestikkelser fra Petrobras-korrupsjonen (se faktaboks).

Rousseffs motstandere hevder at også presidenten visste om og tok del i korrupsjonsnettverket. Hun satt selv i Petrobras’ styre fra 2003 til 2010, og var styreleder i en periode, men har avvist anklagene på det sterkeste.

Rousseff har tidligere sagt at hun ikke under noen som helst omstendighet kommer til å gå av som følge av korrupsjonssaken, og hevder forsøkene for å stille henne for riksrett er en del av et politisk kupp.

Les flere saker om Brasil på DN.no:

IMF kutter kraftig i utsiktene for Brasil

Skandalene som skaper politisk kaos i Brasil

Korrupsjonsskandalen lammer Brasil

Millioner krever presidentens avgang

Les også på DN.no:

Norge har ennå ikke produsert halvparten av olje- og gassressursene  

Elizabeth Holmes (32) kan bli utestengt i to år  

Svensk gigantsuksess truer med utflytting

- Når jeg forteller at jeg har 18 ansatte og 80 millioner i omsetning endrer de oppfatning

Har du fått med deg denne? 
Vi har én ting å utsette på denne bilen
BMWs folkelige ladbare hybrid er her endelig, og den er et særdeles gunstig kjøp.
02:14
Publisert:

Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»: - Når prisen er høy, så skal alle investere og de betaler hva som helst. Når prisen faller, vil ingen investere.

&lt;/p&gt;&lt;/field&gt;&lt;field name="paid"&gt;false&lt;/field&gt;&lt;field name="fbfeed"&gt;false&lt;/field&gt;&lt;tag identifier="tag:tema@dn.no,2013:Dilma_Rousseff" relevance="1.0"/&gt;&lt;tag identifier="tag:tema@dn.no,2013:Jus" relevance="1.0"/&gt;&lt;tag identifier="tag:tema@dn.no,2013:Politikk" relevance="1.0"/&gt;&lt;tag identifier="tag:tema@dn.no,2013:Brasil" relevance="0.4"/&gt;&lt;/content&gt;&lt;/escenic&gt;</p></div>(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.