- Det er helt uansvarlig å stemme for en brexit. Vi risikerer politisk og kaos og en betydelig svekket økonomi.
Daniel Batty, analytiker i Bank of England, spaserer med raske skritt mot stemmelokalet i Londons finansdistrikt. Han er ikke i tvil om at det vil være skadelig for Storbritannias økonomi dersom flertallet av britene vil melde seg ut av EU.
- En brexit innebærer betydelig usikkerhet, sier han til DN.
Hans sjef Mark Carney i Bank of England, har allerede advart britene om at landet risikerer å havne i en resesjon dersom det ender med en brexit, en utmelding av EU under torsdagens folkeavstemning.
- Usikker
Det har vært en regntung dag i London, men flere har trosset nærmest flomlignende tilstander for å avgi sin stemme i folkeavstemningen om fortsatt EU-medlemskap for Storbritannia.
- Jeg var lenge usikker, men endte med å stemme for å bli værende i unionen, sier Brian Whitehead. Han er helsearbeider ved et sykehus i nærheten.
Whitehead ser bekymret ned på lærskoene som har blitt søkkvåte i det voldsomme regnet.
- EU-debatten i forkant av folkeavstemningen har vært helt håpløs. Det har ikke vært lett å få informasjon, både ja-og nei-siden har drevet med overdreven skremselspropaganda, sier Whitehead.
Han fortsetter:
-Til slutt valgte jeg det tryggeste alternativet. Vi bor tross alt på en øy, og jeg foretrekker derfor at vi er en del av det europeiske felleskapet, avslutter han.
Jevnt
Nesten 46,5 millioner er registrert som velgere i avstemningen, et rekordhøyt tall i britisk valghistorie. Eksperter regner med at mellom 60 og 80 prosent av dem faktisk vil stemme.
Mens meningsmålingene har ja- og nei-siden omtrent likt, tror bookmakerne stadig mer på at britene vil stemme for å bli i EU.
Torsdag klokken 22.00 norsk tid, er sjansen for en brexit – altså en utmeldelse fra EU – kun 12 prosent, ifølge veddemålsbørsen Betfair.
«Brexit» eller «Bremain»? Følg britenes historiske EU-avstemning i DNs livestudio.
Les mer fra DN i London på DN.no:
DNBs meglerbord i London venter på svaret som kan sende børsene til værs eller i kjelleren: - Best å gjøre ingenting
Hodejeger Benedict Whalley i finansdistriktet City of London mener det eneste fornuftige er å bli værende i Brussel: – Galskap å bryte båndene til Brussel
Kristian Siem (67) ba britenes statsminister om å legge frem en plan for reform av EU innenfra. Investoren er redd for at irritasjon over byråkrati sender britene ut av unionen. Ga EU-råd til Cameron (DN+)
Her er mastergradene som gir jobb. Og det er en overraskende gruppe som er på lønnstoppen. (DN+)
Anbefalt av DNtv:
Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:
Offshore-lønninger og Statoil-kritikk. Konkurransedirektørens bank-bekymring. Og om sannsynligheten for et nytt rentekutt.
Hør DNs siste podcast om Vipps, fremtidens biler og om eiendom som både er dyr og billig:
DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.