Ifølge økonomer kan det britiske budsjettunderskuddet i år bli på hele 180 milliarder pund eller nærmere 1.700 milliarder kroner, skriver avisa The Telegraph.

Dersom anslagene stemmer, vil budsjettunderskuddet utgjøre 12,8 prosent av bruttonasjonalprodukt (BNP). Det er 0,1 prosent høyere enn det rekordhøye underskuddet i Hellas som har skapt krisestemning i eurosonen i EU.

Fredag ble det lagt frem tall som viser at britiske myndigheter lånte 4,3 milliarder pund i forrige måned. Det er ifølge det britiske statistikkbyrået første gangen noensinne at Storbritannia har måttet låne penger i januar måned.

- Med et budsjettunderskudd på vei mot 13 prosent av bnp i år, og kanskje et underskudd større enn Hellas sitt, er det klart at en bedre plan for å få orden på de offentlige finansene er nødvendig kort tid etter valget for å holde markedene og ratingbyråene i ro, sier John Loynes i Capital Economics til the Telegraph.

Storbritannia er ikke en del av eurosamarbeidet.

Les også: - Rekordår for konsulentene (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.