Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sommermat

Pizza med enebær og spekeskinke

– Nå når det er fotball-VM, så er jo det viktigere enn mat
Oppskrift på pizza med enebær og spekeskinke

Oppskrift på pizza med enebær og spekeskinke

-
+

Pizza

  • 2.00 stk ferdige og ferske pizzabunner
  • 1.00 kvart sellerirot eller nykål
  • 200.00 g god spekemat
  • 100.00 g blåmuggost
  • 200.00 g revet fast ost (gjerne Fjelldronning)
  • 4.00 stk knuste og finkuttede enebær
  • 0.50 stk sitron
  • salt
  • rapsolje

Slik gjør du

  • Stek pizzabunnen på 200 grader i fire minutter til den begynner å bli gyllen. Ta den ut av ovnen og snu så den gylne siden ned.
  • Skrell og kutt sellerirot tynt på mandolin, rivjern, med ostehøvel eller kniv og mariner i ti til 20 minutter med olje, salt og litt sitronjuice.
  • Fordel ostene på pizzabunnene og stek i fem minutter til på 250 grader.
  • Ta ut pizzaene og legg på rist. Fordel skinken og sellerien på og dryss over knust og finkuttede enebær.