Pizzabunn
- 1 kg mel
- 5.5 dl vann
- 40 g salt
- 100 g polish (se egen oppskrift)
- 50 g surdeig
- 70 g olje
- 12g g gjær
Polish
- 250 g mel
- 250 g vann
- 2 g tørrgjær
Hvit saus
- 500 g hengt kulturmelk
- 300 g yoghurt
- 15 g salt
- 10 g monosodium glutamate
- 10 g 7% eddik
- 30 g hvitløkspasta (laget av ovnsbakt hvitløk)
Topping
- vellagret Norvegia
- syltet grønn chili (ikke spicy)
- opprevet østersopp
- tykt skivet shitakesopp
- sprøløk
- vårløk
- bonitoflakes
Nok til cirka ti pizzaer.
Slik gjør du:
Pizzabunn
- Bland vann, mel, salt, polish og surdeig i en eltemaskin i tre minutter på sakte fart, så i seks minutter på rask hastighet. La deigen elte i èn halvannen time.
- Tilsett olje, elt i tre minutter, og tilsett gjær. Elt på nytt i seks minutter.
- Form deigen rund og legg den i en boks med mel i bunnen, og la den hvile i minimum tre timer.
Polish
- Miks vann. gjær og mel og la det stå over natten. Det vil fermentere og gir en smak av surdeig, men er enklere å kontrollere.
Hvit saus
- Visp sammen, rør ut klumper og tilsett vann for ønsket konsistens.
Topping
- Topp med vellagret Norvegia (minimum ni måneder), syltet grønn chili (ikke spicy), opprevet østersopp og tykt skivet shitakesopp. Topp med sprøløk, vårløk og bonitoflakes etter steking.