Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Trøstemat

Trøstemat: Baconsandwich med chips

Trøstemat: – Det ligger i den menneskelige natur å være tiltrukket av det som er forbudt

-
+

Baconsandwich med chips

  • 200 g bacon eller blanding av pancetta og guanciale (speket svinekjake)
  • 4 stk skiver surdeigsbrød
  • aioli
  • 3 stk eggeplommer
  • 1 ss sitronsaft
  • 3 dl nøytral olje
  • 1 stk finhakket hvitløksfedd
  • salt og pepper

Slik gjør du:

Ta eggeplommer og sitronsaft i et litermål. Hell oljen i en tynn stråle mens du kjører det med en stavmikser til det tykner. Tilsett finhakket hvitløk. Smak til med salt og pepper. Du kan også smake til med hvitløk og sitron i en god ferdig majones.

Montering:

Toast brødet eller stek brødskivene i en grillpanne, slik at brødet får riller. Stek baconet/guancialen/pancettaen til det er supersprøtt. Smør brødet med raust med aioli og ta på så mye sprøstekt bacon/guanciale/pancetta som du klarer. Lukk det hele med den andre skiven med toastet surdeigsbrød. Server med for eksempel Sørlandschips og selvvalgt drikke.