Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Trøstemat

Trøstemat: Singapore peppercrab

-
+

Singapore peppercrab

  • 2 kg klør av taskekrabbe, eller kongekrabbe hvis man skal kose seg ekstra.
  • 400 g usaltet meierismør
  • 4 stk hvitløksfedd, finhakket
  • 12 ss hel svart pepper, ristet og grovmalt
  • 4 ts sukker
  • 4 ts sambal oelek eller annen chilipasta
  • 4 ss sesamolje
  • 10 ss østerssaus
  • 2 dl hvitvin

Topping

  • Vårløk
  • Koriander
  • Lime

Steambuns

  • 600 g hvetemel
  • 0.5 stk tørrgjær
  • 5 ss sukker
  • 0.5 ss salt
  • 1.5 ts bakepulver
  • 3 ss usaltet meierismør
  • 3.5 dl melk

PEPPERGLASUR:

  • Bland alle ingrediensene utenom smør i en kjele og reduser på medium høy varme til den tykner. Pisk inn smøret når sausen har fått en tykk og fin konsistens.

KRABBE:

  • Klørne bankes forsiktig med en hammer til skallet sprekker opp, men ikke ødelegger kjøttet. Dette gjøres for at sausen skal få trukket godt inn i kjøttet.
  • Ved kongekrabbe: Bruk en brødkniv og del kongekrabben i fem centimeter lange deler og kløyv på langs.
  • Ved servering: Varm opp en kjele med litt solsikke- eller rapsolje. Ha så krabben og glace i kjelen og stek sammen til krabben er godt glacet og varm. Hvis pannen og glasuren blir litt tørr, kan du tilsette litt vann for å gjøre den god og saftig. Jeg pleier også å avslutte med å vende inn en god klatt smør.

TOPPING:

  • Topp krabben med litt finsnittet vårløk og koriander. Kutt noen båter med lime, så kan man selv skvise over som man ønsker!
  • Knekk opp klørne og spis alt krabbekjøttet. Server med loff eller friterte steambuns (se egen oppskrift). Steambuns fås også kjøpt ferdige i asiabutikker. Det er viktig å få med seg all den gode sausen.
  • Når de skal serveres, friteres de i olje på 170 grader til de er gylne og sprø på utsiden.

STEAMBUNS:

  • Bland alt det tørre i en bolle. Smelt smør i en kjele og ha så i melken. Varm til 37 grader. Spe væsken inn i det tørre og elt deigen til en jevn og fin deig. La deigen heve til dobbel størrelse.
  • Del så emner på 40 gram og rull til boller. La bollene heve i ti minutter, og sett på en kjele med vann mens du venter. Plasser en bambussteamer på kjelen og damp bollene i cirka ti minutter til de er ferdig.
  • Har du ikke bambussteamer, kan du plassere en sil i kjelen og dekke over med plastfolie. Det er viktig at det er mellomrom mellom sil og vann, men fortsatt nok vann til at de får dampet godt.
  • Avkjøl bollene på brett.