Singapore peppercrab
- 2 kg klør av taskekrabbe, eller kongekrabbe hvis man skal kose seg ekstra.
- 400 g usaltet meierismør
- 4 stk hvitløksfedd, finhakket
- 12 ss hel svart pepper, ristet og grovmalt
- 4 ts sukker
- 4 ts sambal oelek eller annen chilipasta
- 4 ss sesamolje
- 10 ss østerssaus
- 2 dl hvitvin
Topping
- Vårløk
- Koriander
- Lime
Steambuns
- 600 g hvetemel
- 0.5 stk tørrgjær
- 5 ss sukker
- 0.5 ss salt
- 1.5 ts bakepulver
- 3 ss usaltet meierismør
- 3.5 dl melk
PEPPERGLASUR:
- Bland alle ingrediensene utenom smør i en kjele og reduser på medium høy varme til den tykner. Pisk inn smøret når sausen har fått en tykk og fin konsistens.
KRABBE:
- Klørne bankes forsiktig med en hammer til skallet sprekker opp, men ikke ødelegger kjøttet. Dette gjøres for at sausen skal få trukket godt inn i kjøttet.
- Ved kongekrabbe: Bruk en brødkniv og del kongekrabben i fem centimeter lange deler og kløyv på langs.
- Ved servering: Varm opp en kjele med litt solsikke- eller rapsolje. Ha så krabben og glace i kjelen og stek sammen til krabben er godt glacet og varm. Hvis pannen og glasuren blir litt tørr, kan du tilsette litt vann for å gjøre den god og saftig. Jeg pleier også å avslutte med å vende inn en god klatt smør.
TOPPING:
- Topp krabben med litt finsnittet vårløk og koriander. Kutt noen båter med lime, så kan man selv skvise over som man ønsker!
- Knekk opp klørne og spis alt krabbekjøttet. Server med loff eller friterte steambuns (se egen oppskrift). Steambuns fås også kjøpt ferdige i asiabutikker. Det er viktig å få med seg all den gode sausen.
- Når de skal serveres, friteres de i olje på 170 grader til de er gylne og sprø på utsiden.
STEAMBUNS:
- Bland alt det tørre i en bolle. Smelt smør i en kjele og ha så i melken. Varm til 37 grader. Spe væsken inn i det tørre og elt deigen til en jevn og fin deig. La deigen heve til dobbel størrelse.
- Del så emner på 40 gram og rull til boller. La bollene heve i ti minutter, og sett på en kjele med vann mens du venter. Plasser en bambussteamer på kjelen og damp bollene i cirka ti minutter til de er ferdig.
- Har du ikke bambussteamer, kan du plassere en sil i kjelen og dekke over med plastfolie. Det er viktig at det er mellomrom mellom sil og vann, men fortsatt nok vann til at de får dampet godt.
- Avkjøl bollene på brett.