34 i Nordsjøen, 22 i Norskehavet og fire i Barentshavet. Syv av dem er i nye områder som ble lagt til i det som kallet forhåndsdefinerte områder (TFO) i 2011.

- Jeg sender i dag ut tilbud om andeler til 42 selskaper hvorav 27 selskaper får tilbud om operatørskap. Det er gledelig å se et variert aktørbilde og et voksende mangfold av selskaper på norsk sokkel. Denne TFO-runden er den største konsesjonsrunden på norsk sokkel noensinne, målt i antall selskaper som får tildelinger og antall utvinningstillatelser som blir tildelt, sier olje- og energiminister Ola Borten Moe.

Større område
Regjeringen foretok en utvidelse av TFO-området på 23 500 kvadratkilometer i forbindelse med TFO 2011.

- Tildelingen viser en god variasjon blant selskapene i synet på hvor det er interessant å lete. Jeg synes det er svært gledelig å kunne tilby flere nye utvinningstillatelser også i utvidelsesområdene, sier olje- og energiminister Ola Borten Moe.

Han bedyrer at det er enighet i regjeringen både om størrelsen på tildelingen og det utvidede havområdet.

- Tidenes største
- TFO 2011 er tidenes største og er fordelt på alle de tre havområdene på norsk sokkel. Nordsjøen er vår mest modne petroleumsprovins, og det er da naturlig at det tilbys flest tillatelser her. Videre er det gledelig at både store og små oljeselskap har meldt seg på denne runden, sier fagsjef Erling Kvadsheim i Oljeindustriens Landsforening (OLF).

- TFO-tillatelsene er en sentral del av det norske tildelingssystemet som gjør det mulig å finne og bygge ut større og mindre felt i de modne områdene av sokkelen, sier han og minner samtidig om:

- Et av verdens største oljefunn til havs de siste årene, Avaldsnes, ble gjort i TFO-området i Nordsjøen, sier han.

Aldous/Avaldsnes-funnet har for øvrig fått nytt navn: Glem Aldous og Avaldsnes - nå heter det Johan Sverdrup

Olje- og energidepartementet har ikke mottatt flere letesøknader i forbindelse med TFO-tildelinger siden siden 2005 da skatteregimet ble lagt om, sier olje- og energiminister Ola Borten Moe