DnB Nor kutter renten med ett prosentpoeng på grunn av fallet i pengemarkedet. Beste boliglånsrente i DnB NOR blir etter dette 5,45 prosent, melder DnB Nor i en pressemelding.

Sjekk deg selv: Så mye sparer du på rentekuttet

Diskuter saken under.

- Vi har hele tiden vært tydelige på at utviklingen i markedsrentene er avgjørende for vår rentesetting. Vi er igjen raskt ute med å redusere våre renter, og vår beste boliglånsrente er nå 5,45 prosentpoeng, sier konserndirektør Åsmund Skår i DnB NOR Personmarked.

- Denne uken har en rekke sentralbanker i Europa vedtatt store kutt i sine styringsrenter, og pengemarkedsrentene har falt markant. Dette, og forventninger om ytterligere rentenedgang i markedet, er bakgrunnen for at vi nå finner det forsvarlig å senke våre boliglånsrenter så mye som et helt prosentpoeng, sier Skår.

De nye rentesatsene gjelder fra 10. desember 2008 for nye lån. For eksisterende lån og innskudd vil de nye satsene gjelde fra 15. januar 2009.

DnB Nor-sjef Rune Bjerke hadde tidligere i høst massivt press mot seg siden rentemøtet 29. oktober, der Norges Bank kuttet styringsrenten med 0,50 prosentpoeng. En rekke banker fulgte opp med kutt i boliglånsrenten - men ikke Norges største bank, DnB Nor. Det skapte et rabalder uten like i dagene som fulgte

Hva gjør andre banker nå? Les saken: Kan ta innersvingen på DnB Nor

Diskuter saken under.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.